Emeklinin rahat günü yok

Emeklinin rahat günü yok

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, gündemde emeklilerle ilgili birçok, ‘Emeklilere müjde' başlıklı haberler olduğunu ancak emeklileri rahatlatacak bir düzenlemenin olmadığını söyledi. Keskin, bu olayların yanı sıra emeklilerin

BİZ BU SORUNU ÇÖZME ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Basri Keskin ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek son günlerde emekliler hakkında meydana gelen düzenlemeler ve olaylar hakkında açıklamalarda bulundular. Yapılan düzenlemelerin yüzde 99’unun Bağ-Kur ve emekli sandığını kapsadığını açıklayan Keskin, “SSK emeklisi ile ilgili birçok sorun var. Biz bu sorunu çözme çabası içerisindeyiz. “

TABAN ZAMDAN ÇOK AZ KİŞİ YARARLANDI

“2000 -2005 arasında emekli olanlar. İş kazasından emekli olanlar var. Bu konuda genel merkezimizin teklifleri var.  Bakan bey bu konuya sıcak bakıyor ancak sayın başbakan ne der onu bilmiyoruz. Biz bu konuyu gündeme sürekli getiriyoruz” dedi. İntibak zammı konusuna da değinen Keskin, “İntibaktan 8 milyon emeklinin yaklaşık 2 milyonu yararlandı. Bu 2 milyon kişi 10 ile 325 TL arası yararlandı. Yani taban zamdan çok az kişi yararlandı.”

EKMEK 40-60 KURUŞ ARASINDA SATILIYOR

“İntibaktan yararlanamayan yaklaşık 6 milyon emekli için seyyanen zam istedik ve gündeme getirdik. Bakan bey bu konuya da sıcak bakıyor ancak bir gelişme yok” şeklinde konuştu. İşçi emeklilerinin ve SSK emeklisini rahata eriştirecek düzenlemeler gerek. Simidin 75 kuruş olduğu bir ülkede emekli ne yapsın. Ekmek 40-60 kuruş arasında satılıyor. Emeklilerin maaşı çok düşük. 3 kişilik bir ailede kişi başına ortalama 400 lira düşüyor. Refah içerisinde olmadığımız kesin. Yüzde 4 zam aldık ama ramazanda 2 TL’ye pide yedik.”

DEVLET NE ZAMAN YAPSA O GÜNDEME GELİYOR

“Biz emeklilerin sorunları için genel anlamda kamuoyu oluşturacak basının desteklerini bekliyoruz. Kırıkkale’deki basın bu konuya hassasiyet gösteriyor. Ancak genel anlamda basın devlet ne zaman yapsa o gündeme geliyor.  Bu zam emekliye ne getirir ne götürür kimse ilgilenmiyor. Bize bunları soran yok. Kırıkkale’deki emekliler siyasetten kopuk bir yaşam sürüyor.”

EN BÜYÜK DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTÜYÜZ

“Kırıkkale’deki emekliler siyaseti bilse belediye başkanını biz seçeriz. Bu sözüm yanlış anlaşılmasın. Ama durum böyle, Kırıkkale’nin en büyük demokratik kitle örgütüyüz. Vekiller derneğimize geliyor, ‘İntibak getirdik, şunu yaptık bunu yaptık’ diyor ama katkı payı, destek primi kesintilerini görmezden geliyorlar.”

EMEKLİ SİYASETE NASIL BAKSIN

“Emekliyi ilk önce bankalar kıskaca almış durumda. Emekli bir bankadan çıkıp bir bankaya giriyor. Emekli siyasete nasıl baksın? Siyasetle emekliyi kandırabiliyorlar. İntibak diyorlar ama 8 milyon emeklinin 2 milyonunu kapsayan bir düzenleme, bu 2 milyonun içinde de tavan zammı ve civarında olan zamdan yararlanan emekli sayısı çok az.”

50 BİN CİVARINDA EMEKLİ VAR

“Kırıkkale’de esnaf bile emekliye güvenmiyor ve iyi gözle bakmıyor. Ancak emeklinin her ay Kırıkkale’ye 6 trilyon sıcak para getirdiğini görmezden geliyorlar. Bunu dikkate almak lazım. Kırıkkale’de 50 bin civarında emekli var. Kırıkkale’ye büyük katma değer kazandırıyorlar. Bacasız bir fabrika gibi. Bacalı fabrikalar çalıyor, bacasız fabrikalar şehre sıcak para getiriyor.

EMEKLİLER 10 YILDIR BU DURUMDA

“Hangi emekliler rahat bir yaşam sürüyor ki? Evini almış, eşi ve kendisi maaş alan emeklilerin durumu rahat. Kırıkkale’de böyle bir yaşam süren kaç tane emekli var?  Gidin bakın parklara, emekliler bir simidi bölüşüp yiyorlar. Emekliler 10 yıldır bu durumda. 10 yıldır rahatlatacak bir zam gelmedi. Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ın verdiği zamlarıyla ayaktalar. Milletvekilleri ne yapıyor? 5510 sayılı yasada düzenleme yapıp, kendilerini şehit yakını, gazi statüsüne sokup hastane ve ilaç katkı payı ödemiyorlar.”

BİRAZ OLSUN RAHATLAYACAK

“Kısacası, İntibaktan yararlanamayan emekliye zam verilmesi, bankaların emekliye promosyon ödemesi, en düşük emekli maaşının açlık sınırının üzerinde olması, geçinemeyen ve bir yerlerde çalışan emekliden destek primi alınmaması ve sağlıkta katkı payının kaldırılmasını istiyoruz. Tüm bunlar sağlanınca emekliler biraz olsun rahatlayacak” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı