Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

Emeklinin ikramiyesi  eline geçmeden eridi

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin bayram ikramiyelerinin artan enflasyon karşısında emeklinin eline geçmeden erdiğini söyledi.

BİZİ DİKKATE ALMAYANLARA CEVABIMIZ SERT OLUR

Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş belli bir süreden sonra rahat bir yaşam sürmesi gereken emeklilerin ne yazıkki hükümetler tarafından sürekli göz ardı edildiğini belirterek Aykekin "Hayatının büyük bölümünü gece-gündüz demeden devletimizin kalkınması, milletimizin refaha ve felaha ulaşması için çalışan, bu gayede akıl ve alın teri akıtan başta kamu görevlisi emeklilerimiz; sosyal ve hukuk devleti içerisinde hayatlarını devam ettirmeyi, düşen yaşam standartlarını yükseltmeyi, azalan alım güçlerini telafi etmeyi hayatının geri kalan sürecinde de en doğal haliyle ve haklı beklentiyle talep etmektedir. Hizmete adanan ve harcanan ömür, kullanılan enerji, ortaya konan birikim sadece çalıştığı dönemle sınırlı tutulmamalı, emekli olduktan sonraki süreçte de karşılığı olmalıdır. Emekliliğin sadece “hizmet etmiş” olarak değil “hürmet görmeyi de hak etmiş” olarak algılanmasının, elverişli yaşamın devamıyla mümkün olacağı bilinmelidir.” dedi


ENDİŞELERİ DE BÜYÜTMEKTEDİR
Tüm bu hususlar, mevcut veriler ve analizler, başta kamu görevlisi emeklilerimiz olmak üzere bütün emeklilerin, küresel düzlemde yaşanan ekonomik çalkantılar ve beraberinde getirdiği krizlerle önemli ölçüde ekonomik kriz yaşadığını göstermektedir. Yükselen enflasyon, düşen alım gücü ve yerinde sayan ikramiyeler; “hayatımı nasıl devam ettireceğim?” sorusunu soranların sayısını artırırken, ağırlaşan hayat şartlarıyla birlikte endişeleri de büyütmektedir. Kayıpların telafisi ve alım gücünün bir nebze yükseltilmesi için başta ramazan ve kurban bayramlarında ödenen ikramiyelerin artırılması, devletimiz için küçük fakat emeklilerimiz için hem önemli hem de büyük bir adımdır'' dedi.


KORKU SENARYOSUNDAN ÇIKARILMALIDIR
"2018 yılında uygulamaya konulan ve 1.000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri, 2021 yılına kadar aynen devam etmiş ve 2021 yılında %10 artırılmak suretiyle 1.100 TL olarak ödenmiştir. Nitekim 2018 Haziran ayından bugüne dolar %220, euro %196, enflasyon %136 artarken ramazan ve kurban bayramlarında ödenmekte olan bayram ikramiyeleri sadece %10 artırılmıştır. Bayram ikramiyeleri öncelikle ekonomik koşullara ve günün şartlarına göre güncellenmeli, bayramı bayram gibi yaşatacak tutarlarla tanımlanmalı ve bundan sonraki süreçte de 6’şar aylık dönemler itibariyle enflasyon oranı kadar artırılmalıdır. Bayram, emeklinin gelir derdine düştüğü, çocuklarına ve torunlarına harçlık vermekten kaçındığı korku senaryosundan çıkarılmalıdır.” 


BAYRAM TADINDA GEÇİRMESİ SAĞLANMALI
Buna ilave olarak, çalışma döneminde ödenmekte olan eş ve çocuk yardımının emekli olduktan sonra ödenmemesi de ekonomik yönden sorun teşkil etmektedir. Çalışma hayatı boyunca mal ve hizmet ürettiği dönemde aile birliğinin önemi vurgulanırken, emekli olmakla beraber sanki aile birliğinden ilişiği kesilmiş gibi eş ve çocuk yardımı da kaldırılmakta ve ödenmemektedir. Kamu görevlileri emekli olduğunda çocuklarının; yeme, içme, barınma, ulaşım ve benzeri giderlerinin ortadan kalkmadığı gerçeği ıskalanmamalıdır. Bütün bu hususlar dikkate alınarak; emeklilerin hayat standartlarını yükseltmek, hayatın olağan akışına dair süreçlerde daha kaliteli yaşam seviyesine sahip olmalarını sağlamak, gelir ve ücret dağılımında adaleti temin etmek, bayramı hem emeklilerin gelir derdine düşmediği hem de mutlu geçirdiği bir süreç haline dönüştürmek, sosyal hukuk devleti olmak yönüyle devletin temel ve öncelikli sorumluluğudur. Devletimiz, bu sorumluluğu ile ilk adım olarak bayram ikramiyelerini artırmalı, emeklilerin, bayramı bayram tadında geçirmesi sağlanmalıdır' 'dedi.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı