Emeklilere promosyon tartışması son aşamada

Emeklilere promosyon tartışması son aşamada

"MEMURA VERİLİYOR, EMEKLİYE DE VERİLSİN"

Emeklilere promosyon tartışması son aşamada

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin memurlara maaşları karşılığında ödenen promosyon ödemelerinin SGK´lı emeklilere de ödenmesi konusundaki talepleri ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi 

MEMURA VERİLİYOR, EMEKLİYE DE VERİLSİN

Aytekin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurlara maaşları karşılığında verilen banka promosyonunun emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen Banka promosyonu tartışmalarında sona gelindiğini söyledi.

MAAŞLARIMIZ KARŞILIĞINDA

Aytekin ?Emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar banka promosyonu verilmesi için Bankalar birliği ve bankalarla yürüttüğü pazarlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. Pazarlıklar sonucunda Bankalar üç yıllığına yaklaşık 500 ile 600 TL arasındaki bir tutarı promosyon olarak vermeyi kabul ederken SGK Yetkilileri ise rakamı artırmak için çaba gösteriyor. SGK tarafından 2015 de Emeklilere aylıkları kapsamında toplam 152 milyar lira tutarındaki ödeme bankalar aracılığıyla yapılmış kamu çalışanların aksine bu ödemeler karşılığında emeklilere banka promosyonu verilmemişti. Yıllardır dile getirdiğimiz promosyon taleplerinin yakın zamanda sonuçlandırılacak olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Derneğimizin 21´nci Genel kuruluna katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Emeklilerimiz yılda en az 300 TL promosyon almaya başlayacaklar demişti. Biz haklı talebimizi ayrımcılık olmaması adına ve daha adil olması adına şöyle dillendiriyoruz kamu çalışanlarına verilen bu hakkın aynı standartlar da bizlere de tanınmasını istiyoruz. Hakkımız neyse onu istiyoruz. Biz kimseden hak etmediğimiz bir şeyi talep etmiyoruz. Emeklilerimiz için buradan gelecek para çok önemli yetkililerimiz bu gerçeği görerek Emeklimize biraz olsun nefes almalarını sağlayacak en uygun formülü bulmalı ve eşitlik ilkesi esas alınmalı Derneğimiz sonuç olarak verilmesi düşünülen bu rakamı daha yukarıya çekmek yıllık olarak verilmesi önceliğimiz arasında olup hatta emeklilerimize bir maaş karşılığında olması daha adil olacağı düşüncesindeyiz. Örneği ise Milletvekillerinin aldığı bir maaş tutarında promosyon, herhalde aslına verilmesi daha doğru olur inancındayız? diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı