Emekliler zor şartlar altında geçiniyor

Emekliler zor şartlar altında geçiniyor

Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin 30 Haziran Emekliler günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Büyük Önder Atatürk`ün emekliye ayrıldığı gün olan 30 Haziran`ın Emekliler Günü olarak coşku içerisinde kutlanmasını dilerdik. Emeklileri

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDAYIZ

İşçi Emeklileri dernek Başkanı Basri Keskin 30 Haziran İşçi Emekliler günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Keskin emeklilerin yaklaşık % 90` ın yapılan tüm araştırmalar da  Yoksulluk Sınırı`nın altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi verdiğini  diğer taraftan, emeklilerin  yaklaşık % 85`inde açlık sınırının altında aylık aldığını söyledi. Keskin “Elbette çözüm bekleyen başka sorunlarımız da vardır. Gelir adaletsizliğinin dışında emekliler; 2000 sonrası için İntibak sorununun çözülmesini, promosyon beklentisinin karşılanmasını, sağlıkta katkı payının emekliler için kaldırılmasını da istemektedirler.Ne yazık ki, bunlar ve benzeri sorunlarımız giderilmediği gibi, Anayasamızın 10 maddesiyle getirilen düzenlemeye göre yaşlılarımıza ve emeklilerimize tanınan pozitif ayrımcılığın tam tersi gelişmeler yaşanmaktadır” dedi.

 

İNDİRİMİN KALDIRILMASI ŞIK OLMADI

Son olarak Türk Hava Yolları tarafından, 65 yaş üzeri yolculara uygulanan indirimin kaldırılması şık olmadığını,Demiryolları ve Denizyollarında indirimler uygulanmaya başlanmışken, Türk Hava Yolları`nın yüzde 25`lik indirimi kaldırmasını kınadıklarını belirtti. Keskin “ Bizler, emeklilerimize ve yaşlılarımıza yeni haklar almak peşinde koşarken; bu girişimle adeta şok olduk. Toplumun saygıyı en çok hak eden topluluğuna karşı takınılan bu tavır topluluğumuzu derinden üzmüştür. Umuyor ve diliyoruz ki, ülkemizin bu güzide kuruluşu bu yanılgıdan döner ve emeklilerimize, yaşlılarımıza hak ettiği saygınlığı geri verecek örnek bir girişimde bulunur” ifadelerini kullandı.

 

HERKES EMEKLİ OLACAK

2014 yılı Temmuz ayında yapılacak zammın emeklinin gerçek enflasyonu doğrultusunda yapılması gereğine inandıkların belirten Keskin “ Göstermelik enflasyon doğrultusunda yapılacak zammı kabul etmemiz mümkün değildir.  Bu duygu ve düşüncelerle, buruk da olsak, 30 Haziran Emekliler Günümüzü yeniden coşkuyla kutlayabileceğimiz mutlu günleri beklediğimizi belirterek, emeklilerimizin parlamentomuz tarafından hatırlanmasını istiyoruz. Emeklilerimiz yaşları itibariyle bu dünyada daha fazla beklemeye tahammülü olsa bile takati olmayan insanlardır. Bu gerçeği bütün parlamento üyelerimiz aklından çıkarmamalı ve bir gün kendileri de dahil herkesin emekli olacağını asla unutmamalıdırlar” diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ