Emekliler sefalet içinde

Emekliler sefalet içinde

Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Yüksel Doğan yıllardır bu ülkede emeklilerin içinde bulundukları sefaleti, yokluğu dile getirdi.

%53?Ü %41`E İNDİRDİ

Doğan Hüseyin Kahya Parkında yaptığı basın açıklamasında ?Ne yazık ki Türkiye toplumunu hayal dünyasında yaşatma hesapları yapan AKP hükümeti tıpkı toplumun diğer emekçi kesimleri gibi yaşamının en güzel yıllarını bu ülkeye vermiş olan emeklilerin sorunlarını da görmezden geldi. Güdümlü ve yandaş bir medyayla kamuoyu yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmiş siyahlar beyaz, açlar tok, yolsuzluklar yolunda gösterilmiştir. AKP iktidarı son sekiz yılda çıkardığı yasalarla halktan alınan dolaylı vergi sayısını arttırırken şirketlerin vergi oranlarını %53İBn %41`e indirdi. İktidarın penceresinden bakınca açlık, sefalet, yoksulluk, işsizlik güvencesizlik, işçi ölümleri yok. Onların dünyasında çıkardıkları SSK kanunu ile paralı hale getirdiği sağlık hakkından mahrum kalmak, muayene olamamak, ilaç alamamak yok? dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ

Yaşanan bunca yoksulluk ve sefalete rağmen AKP sözcüleri "iktidara geldiğimizden bu yana emeklileri enflasyona ezdirmedik" diyebiliyorlar. Oysa bu söylemin içi boştur. Emekli maaşlarının sürekli eridiğini, satın alma güçlerinin gerilediğini en iyi emekli aileleri bilmektedir. Çünkü emekliler neredeyse peyniri gramla, zeytini taneyle almakta, eti ise bayramdan bayrama yiyebilmektedir. Ülkenin, büyümesinden, arttığı söylenen milli gelirden pay nedense emekliye, işçiye, köylüye, kamu emekçilerine gelince buhar olup uçmakta. Oysa bizler emekli aylıklarımızı işsiz çocuğumuzla, öğrenci, kızımız, oğlumuz, torunumuzla, işten atılan damadımızla paylaşıyoruz. Alım gücünü tükenen milyonlarca emekli için, bankalara borçlanmaktan, ya da sokak ortasında, banka kuyruklarında kalp krizinden ölmekten gayri bir seçenek bulunmamaktadır. Bu sorunların çözümü için yıllardır verdiğimiz mücadeleye rağmen, mevcut sorunlarımız çözülmediği gibi üstüne yenileri eklendi. Yeni kazanımlar ye/ine elimizdekileri birer birer alındı.

BUNA İNTİBAK DENİLMEZ

Kamu alanının talanı devam ediyor. Bireysel emeklilik sistemini yasalaştırdılar. Amaç yakın gelecekte kamuda emekliliği tasfiye etmek. Binlerce kamu emekçisinin iş güvencesinin ortadan kaldırmanın planlarını yapmaya başladılar. Paket halinde yürütülen bu çalışmada esas amaç devlet desteği ile birlikte tasarruf oranlarını artırarak bankalara ve sermayeye yeni kaynaklar aktarmaktır.2012 yılı Mart ayında adı intibak olan yeni bir yasa çıkarıldı. 2000 yılı öncesi emekli olmuş 2,5 milyon! SSK emeklisinin 1 milyon 900 bininin yararlandığı bu düzenleme ile 430 bin emekli 1-50 TL arasında 324 bin emekli 50-100 TL, 715 bin emekli 100-150 TL arasında 284 bin emekli ise 150-350 TL arasında artış aldı. Ayarca beklenti içine sokulan binlerce emekli, öngörülen bu paraları da ancak 10 ay sonra alabildiler. Bu yasal düzenlemeye intibak denilemez. Gerçek intibak SSG içindeki milyonlarca emeklinin ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırları ve asgari geçim endeksinin öngördüğü rakamlar dikkate alınarak maaşlarda yapılacak düzenlemedir.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı