Emekliler kazan kaldırdı

Emekliler kazan kaldırdı

İşçi Emeklileri Derneği tarafından emeklilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dernek Başkanı Basri Keskin maddeler halinde taleplerini sıraladı, aksi takdirde ise hukuki yollarla mücadeleye başlayacaklarını söyledi.

KATKI PAYI KESİLMEMELİ

50 bini aşkın emeklinin yaşadığı Kırıkkale’de toplantı salonunu dolduran emeklilere seslenen Keskin, emeklilerin hakları ve taleplerini içeren bir sunum yaptı. Emeklilerden katkı payı alınmasının emeklilere yapılan bir haksızlık olduğunu belirten Keskin aldıkları aylıklarla yaşam mücadelesi veren ve geçim şartları baz alındığında rahat bir maddiyatı bulunmayan emeklilerden ilaç ve muayene ücreti katkı payı alınmaması gerektiğini söyledi. Keskin emeklilerin hastane ve ilaç ile mecburen uğraştığını, her muayenede katkı payı kesilmesinin emeklileri yıprattığını söyledi.

MAAŞ DÜZENLEMESİ İSTİYORUZ

Bu şartlarda geçinemediği için çalışan veya işyeri açan emeklilerden destek priminin kaldırılması gerektiğini belirten Keskin, kısıtlı bütçe ve zor yaşam koşulları altında ayakta kalmaya çalışan emeklilerin bu mücadelelerinin desteklenmek yerine engellenmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Keskin ayrıca sosyal güvenlikten emekli olanlar arasındaki taban aylık oranlarının eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Taban aylıkların prim ödeme ve gün sayısına göre yapılması gerektiğini belirten Keskin bu konunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILSIN

Emekli maaşlarının en az 2000 lira olması gerektiğini belirten Keskin açlık sınırının üzerinde bir maaş ile aç kalmadan yaşamanın tek yolunun maaş düzenlemesi olduğunu bildirdi. Yürürlüğe giren intibak yasasının eksik ve noksan olduğunu belirten Keskin 2000-2005 yılları arasında emekli olanlara da intibak yasası uygulanması gerektiğini söyledi. Çalışanlara bankalardan promosyon adı altında bir ödeme yapıldığını belirten Keskin büyük bir kitleye sahip emeklilere de bu ödemenin yapılması gerektiğini söyledi.

EMEKLİLERİMİZ BİRLİK İÇİNDE

2014 yılı ilk 6 ay zammının 2,85 şeklinde verilmesinin planlandığını belirten Keskin, bu rakamı asla kabul etmediklerini, emeklinin yaşadığı enflasyona göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Keskin bu konuda hükümet yetkililerine seslendiklerini belirterek geçinemediği için bankalardan kredi alan emeklilerden dosya parası alınmamasını, alınan dosya paralarının da bir an önce iade edilmesini talep etti. Taleplerinin sonuçlanmaması halinde toplu olarak hukuki yollara başvuracaklarını belirten Keskin tüm emeklilerin birlik içerisinde olduğunu vurguladı.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ