Emekliler ilaç kararına tepkili

Emekliler ilaç kararına tepkili

Aytekin, SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı ile bazı önemli ilaçların geri ödeme listesinden çıkarılmasına tepki gösterdi. Aytekin, bu kararın derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı ile bazı önemli ilaçların geri ödeme listesinden çıkarılmasına tepki gösterdi. Aytekin, bu kararın derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

SINIRLANDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ

Aytekin, “Eşdeğer ilaç farkının vatandaştan daha fazla ödenmesini öngören yüzde 10 bandının yüzde 5’e düşürülmesini ve bazı ilaçların tek kutu ile sınırlandırmasını kabul edilemez olduğunu belirterek, başta emeklilerimiz olmak üzere halkın sağlığını tehdit edecek olan bu değişikliğin geri çekilmesini istedi.

BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLMELİ

Halkın genellikle kullandığı ve doktorların reçetelendirdiği 52 ilacın SGK tarafından karşılanmaması, ödeme gücü giderek zayıflayan emeklilerimizin aylıklarından önemli kesintilere neden olacağını belirten Aytekin, 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak bu karar yeniden değerlendirilmeli ve geçim zorluğu yaşayan geniş kitlelerin üzerine yeni yük gelmemesi için bu yanlıştan dönülmeli uyarısında bulundu.

SAĞLIK ÜZERİNDEN TASARRUF YAPILMAZ

SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nda sosyal kesimlerin temsil edilmemesinin önemli bir eksiklik olduğunu belirten Aytekin, “tek taraflı karar ile halkın sağlığı üzerinden tasarruf yapılmasının sosyal devlet uygulamalarıyla bağdaşmadığını ve sağlık hakkının anayasada güvence altına alındığına dikkat çekerek, bu yanlıştan kısa sürede dönülmelidir” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız