Emekliler derneği başkanı Aytekin güven tazeledi

Emekliler derneği başkanı Aytekin güven tazeledi

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi’nin 23. Olağan genel kurulu hafta sonu gerçekleştirildi.

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi’nin 23. Olağan genel kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. 2 dönendir başkanlık görevini yürüten mevcut Başkan Zekeriya Aytekin, üyelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

PANDEMİ NEDENİYLE KISITLI KATILIM OLDU

Türkiye Emekliler Derneği Şubesi’nin 23. Olağan genel kurulu 31 Temmuz Cumartesi Kızılkanat Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle kongreye kısıtlı katılım oldu. Mevcut başkan Zekeriya Aytekin kongrede yeniden aday oldu. Başkan Zekeriya Aytekin, üyelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongrede emeklilerin yaşadığı güncel sorunlar hakkında bilgiler verildi.

EMEKLİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BULMALI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, divan yönetiminin belirlenmesiyle devam etti. Ardından dernek faaliyet raporları hakkında bilgiler verildi. Konuşma yapan Başkan Aytekin, emeklilerin çeşitli sorunlar yaşadığını dile getirdi. Yaşanılan bu sorunların çözüme kavuşması gerektiğini belirten Aytekin, “Her emekli vatandaşımız ekonomik yaşam şartları daha iyi bir seviyede yaşamak istiyor” dedi.

YÜZDE DEĞİL SEYYANEN ZAM VERİLMELİ

Aytekin, “Emeklilerimizin yüzde değil seyyanen zam verilmesi gerekir. İntibak yarım kaldı bunun düzenlenmesi gerekir. Hastane katkı payı, ilaç katkı payları kaldırılmalı. İkramiyeler asgari ücret seviyelerinde olmalı. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Pozitif ayrımcılık yerli yerince kullanılmalı. TÜİK’in açıkladığı enflasyonun 2 katı enflasyonu var emeklinin. Emeklilerin alım gücünün her geçen gün gerilediği ortadadır ve aylıklarında iyileştirmeler yapılması şarttır” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Feyyaz Şeran

Hüseyin Baran

Mehmet Akat

Erol Tekin

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

Mehmet Çulhaoğlu

Gürbüz Şimşek

Halis Şahin

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız