Emekliler enflasyon karşısında eziliyor

Emekliler enflasyon karşısında eziliyor

EMEKLİ ZAMLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ

Emekliler enflasyon karşısında eziliyor

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini ve açlık sınırının Bin 750 TL olduğu Türkiye´de emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

EMEKLİ ZAMLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin Temmuz ayında alacakları zamla ilgili açıklama yaptı. Ülke genelinde emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini belirten Aytekin, açlık sınırının Bin 750 TL olduğu bir ülkede emekli zamlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Aytekin açıklamışının devamında, ?2017 Temmuz ayında verilmesi düşünülen zam oranları Temmuz ayı gelmeden kamuoyuna yansıtılmaya başladı. Bu afaki oran emeklinin harcamalarını yansıttığını söylemek mümkün değil. 5 aylık enflasyon verisi yüzde 6.18 olarak açıklandı Emeklinin bu duruma göre Temmuz zam oranları ipuçları belli oldu. TÜİK Kurumu ana harcama gurubu incelendiğinde enflasyon kuralları ile örtüşmediği görülmektedir.?

ZAMLAR ÇOK YETERSİZ

?Örneğin Emeklinin mutfak harcaması yüzde 40´larda görülürken TÜİK e göre yüzde 23.68 olarak ölçülmektedir. Biz emekliler derneği olarak emeklilere yansıtılacak enflasyon oranının emeklinin aylık harcamalarına göre yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde Emekli afaki enflasyonla ezilmeye mahkûm edilecektir. Emeklilerimizin sorunlarından en önemlisi aylıklardaki eşitsizlik bu eşitsizliğin giderilmesi için yeni bir sistemin getirilmesi alınan bilgilere göre en düşük emekli maaşının Bin 64 lira olması düşünülüyor. Asgari ücretin Bin 404 TL olduğu açlık sınırının Bin 750 TL yoksulluk sınırın 4 Bin 500 TL olduğu bir ortamda en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması kaçınılmazdır.?

DURUMUN DÜZELECEĞİNE İNANMIYORUZ

?Biz emekliler derneği olarak yüzdeli zamlarla emeklinin ekonomik durumunun düzeleceğine inanmıyoruz. Seyyanen yapılacak zamların daha adil olacağı inancını taşımaktayız. Ayrıca emeklinin kur nedeniyle kayıplarının ek ödemelerle karşılanması gereğine inanmaktayız. Sayın sosyal güvenlik Bakanımızdan bayram arifesinde birkaç gün önce hak edilmiş maaşları ödemesini emekliye müjde olarak veriyor, biz emekliler böyle müjde istemiyoruz. Biz emekliler Bakanımızdan 2000 sonrası emeklilere intibak hakkı tanınmalı emekliye seyyanen zam verilmeli refahtan pay verilmeli vergi iadesi karşılığı yüzde oranları yükseltilmeli muayene katkı payı kaldırılmalı ve evi olmayan emeklilere TOKİ Kanalıyla en kısa zamanda ev sahibi olmaları müjdesini beklemekteyiz. Bu sorunlarımız çözüldüğü zaman en mutlu biz emekliler olacaktır.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı