Emekli maaşı 2 BİN TL olmalıdır

Emekli maaşı 2 BİN TL olmalıdır

Disk Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, en düşük emekli aylığının 2 Bin TL olması gerektiğini söyledi. Emeklilerin sağlıkta katkı payı vermemesi gerektiğini belirten Doğan, hükümetin bu konuda yapıcı adımlar atması gerektiğini bildirdi.


DÜŞÜK MAAŞLAR ALIYORUZ
Disk Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan ve sendika üyeleri Hüseyin Kahya Parkı’nda bir araya gelerek, iktidarın emeklilere karşı uyguladığı politikayı eleştirdi. Hakların yok sayıldığını ve emeklilerin çok düşük maaşlar aldığını belirten Disk Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, en düşük emekli aylığının 2 Bin TL olması gerektiğini söyledi. Hükümetin yaptığı yanlışları eleştiren Doğan şöyle konuştu, “Siyasal iktidarın emeklileri mağdur eden ekonomik ve sosyal uygulamaları devam ediyor.01.01.2014 tarihinden geçerli olmak üzere açıklanan maaş artışları emeklilerin, dul ve yetimlerin yaşadıkları açlık ve sefalet düzeninin devam edeceğinin kanıtıdır.”

HAKLARIMIZ YOK SAYILIYOR
“Haklarımızı yok sayanlara, açlık ve sefalet düzeninin gerçek sorumlularına, geleceğimizi, sağlığımızı hiçe sayanlara yüzdelik komik artışlarla yaşantımızı karartanlara, mutfağımızdaki en temel gıda maddelerinden olan kuru fasulye, patates, yumurta, pirinç fiyatlarını zamlandırmalarına karşı `Artık yeter bıçak kemiğe dayandı` diyoruz. Yaşama hakkı en kutsal haktır ve biz ona sahip çıkacağız.Hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz, AKP 1980lerden beri dünyada ve ülkemizde uygulanmakta olan yeni liberal anlayışın en has uygulayıcısıdır. Bu güne kadar yaptıkları da bunu kanıtlamaktadır. İktidara gelir gelmez, sosyal Güvenlik reformu diye topluma sunduğu sağlıkta dönüşüm programını hayata geçirmek için, yoğun bir çaba harcadı ve sözde reformla sosyal devleti tasfiye etti.”

SAĞLIKTA KATKI PAYI
“Bu tasfiye nedeniyle, devlet tarafından herkese eşit ve parasız verilmesi gereken, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, yaşanabilir bir çevre gibi en temel hizmetleri bile özelleştirdi. Sağlığın özelleştirilmesi nedeniyle, toplumun emekçi ve dar gelirli tüm kesimleri gibi, sağlık hizmetine en çok ihtiyaç duyan milyonlarca emeklinin sağlık hizmetlerine ulaşmaları gün geçtikçe imkânsızlaşmaktadır. Hiç kuşku yok ki, devletin sağlık hizmeti sunumunda çekilmesi sermayeye yaramakta ve bir yandan hizmet sunumu özel sağlık kurumlarına bırakılırken, diğer yandan da bedel arttırma ile bu alana yatırım yapan şirketlere muazzam kaynak aktarılmaktadır. Bunun yanı sıra SGK`dan yeterli sağlık hizmeti alamayan insanlarımız `Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" olmaya yönlendirilmektedir.”

ÖNEMLİ OLAYLAR YAŞANDI
“Kuşkusuz 2013 yılı ülkemiz tarihinde, önemli olayların yaşandığı bir yıl olarak, kendine yer bulacaktır. Bu olayların önemlilerinden biride, 17 Aralık tarihinde İstanbul merkezli olarak başlayan yolsuzluk operasyonudur. Bu operasyon AKP`nin 11 yıllık iktidarının üzerinde oturduğu kirli ilişkileri ifşa etmiştir. Operasyonu komplo olarak açıklayıp, karşı koymaya çalışan iktidar, devlet içinde devlet olan bir gücün Yargı`ya ve emniyete hakim olarak, kendisini tavsiye etmeğe çalıştığı şeklindeki propaganda ile operasyonu değersizleştirmeye ve bir kez daha mağduru oynamaya çalışmaktadır. Ne derlerse desinler, yıllardır, bu ülkeyi çıkar ortaklığı ile birlikte yönetip birlikte götürdüler bu gün ise aralarında çıkan çıkar kavgası nedeniyle takke düşmüş kel görünmüştür.”

AYAKKABI KUTUCUKLARI
“Ne kadar komplo derlerse desinler, 17 Aralık operasyonu, bir yandan rüşvet olarak alınan milyon dolarların evdeki ayakkabı kutularında saklandığı, bakan çocuklarının, aldıkları rüşvet parasını saymak için evlerinde para sayma makineleri bulundurdukları, işadamlarının bakanların makamına kravat kutularında yüz binlerce dolar rüşvet gönderdikleri apaçık ortadayken , hükümetin kaynak yok diyerek, milyonlarca emekliyi açlığa mahkum etmesi tercihini kimlerden yana yaptığının kanıtıdır. Yapılanlar sadece emeklileri açlığa mahkum etmemiş aynı zamanda çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği ile de oynanmıştır. Ülke talan edilmiş, kent merkezleri, doğal kaynaklar, tarihi zenginlikler kendilerine ve yandaşlarına rant sağlamak için Yağma Hasanın böreği gibi peşkeş çekilmiştir.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ