Emekli Çarşı-Pazara Çıkamıyor

Emekli Çarşı-Pazara Çıkamıyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Nisan ayı TÜFE artışının yüzde 2,39 olarak açıklanmasını değerlendirdi.

SEYYANEN ZAM İLE BİRLİKTE REFAHTAN PAY VERİLMELİ 

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, çarşı-pazarla uyumlu fiyat artışları hesaplanmadığı sürece, çalışanların ve emeklilerin yoksullaşacağını belirtti. Aytekin “Dört aylık TÜFE artışı, yüzde 15,21 olarak hesaplanmıştır. Emekli zamlarının TÜFE artışına endekslenmesi ve yüzdeli zamların uygulanması, aylıkları düşük kalan emeklilerin aleyhine olmuştur. Derneğimizin görüşü, yüzdeli zamlar yerine emekli aylıklarına seyyanen zam ile birlikte refahtan pay verilmesi yönündedir. 

 

DUL VE YETİM AYLIKLARI YETERSİZ KALDI 

Emekli aylıklarına TÜFE artışı ile yapılan zamlar hiçbir dönem koruyucu olmamış ve alım gücünde ciddi kayıplar görülmüştür. Bu gerçeği gören Hükümet, en az aylık ödemesini yükseltmek zorunda kalmıştır. En az aylık ödemesi, 7.500 TL olarak belirlenmesi olumlu olmakla birlikte, 7.500 TL’nin üzerinde aylık alan emeklilere herhangi bir artış yapılmadığı gibi, dul ve yetimlerin aylıkları da yetersiz kalmıştır” 

 

SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİMİZİN YENİLENMEYE İHTİYACI VARDIR

Patates, soğan, peynir, zeytin, kırmızı et, beyaz et ve daha fazlası… Çok uzaklara gitmeye gerek yok, en yakın markete gidildiğinde bu ve benzeri temel gıda ürünlerine bile bakıldığında gerçekçi ve çarpıcı enflasyon ile karşılaşmak şüphesiz kaçınılmaz. Bu kaçınılmaz enflasyona maruz kaldığımıza göre, TÜİK gerçekten uzak hesaplamaları neye göre/kime göre yaptığını öğrenmek istiyoruz. Türkiye Emekliler Derneği, emeklisi mutlu bir ülke inşası için çalışırken, bu ülkenin kalkınmasında yıllarca emek göstermiş emeklilerimizin temel gıdalara ulaşmasının önünde büyük bir bariyer olan kontrol edilemeyen enflasyon ve sonucunda korkunç fiyat artışlarına karşı kalıcı çözümler geliştirilmesini talep etmektedir. 

 

SİSTEMİMİZİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR 

Bilimsel ve kalıcı çözümler için, doğru parametreler ile şeffaf hesaplamalar yapılmalı ve tablo tüm çıplaklığıyla ortaya konmalıdır. Aksi taktirde bu sürecin mağduru başta kıymetli emeklilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı derinden etkilemeye devam edecektir. Sosyal güvenlik sistemimizin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Geçim şartlarının ağırlaştığı bir dönemde emekliler, intibak ile birlikte aylıklarında iyileştirme talep etmektedir. Sosyal güvenlik sistemimizin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bütün siyasi partilere çağrımız; emeklisini mutlu edecek kararlar alınsın ve emeklilik gelecek güvencesi olarak korunsun’ dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız