Emekçiler bordro yaktı

Emekçiler bordro yaktı

CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN ÖĞRETMENLER SADAKA DEĞİL İNSANCA YAŞANACAK BİR MAAŞ İSTEDİKLERİNİ HAYKIRDILAR

CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN ÖĞRETMENLER SADAKA DEĞİL İNSANCA YAŞANACAK BİR MAAŞ İSTEDİKLERİNİ HAYKIRDILAR

Emekçiler bordro yaktı

KESK´e bağlı Eğitim-Sen üyeleri AK Parti hükümetini protesto ederek bordro yaktı. Eğitim Sen üyeleri maaş zamlarının sadaka niteliğinde olduğunu belirterek sadaka değil insanca yaşayabilecek zam istediklerini haykırdılar  

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR

Eğitimciler adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, bir taraftan kaşık ile verilenler kepçe ile alınırken, diğer taraftan komik bile sayılmayacak maaş zamları ile kamu emekçileri ile dalga geçildiğini söyledi.

MİLYONLARCA EMEKÇİ ALDATILDI

Milyonlarca kamu emekçisinin hükümet ve yandaş sendika tarafından aldatıldığını belirten Şahin, son yıllarda kamu çalışanlarının maaşlarında meydana gelen erimenin artacağını savundu.
Şahin Eğitim Sen olarak hükümetten taleplerini dile getirirken, bu talepleri ücret artışı sağlanması, rotasyon uygulamalarından vaz geçilmesi, ek ders ücretlerinin günün şartlarına uygun belirlenmesi, toplu sözleşme hakkı önündeki engellerin kaldırılması olarak dile getirdi.

AÇLIK VE SEFALET BORDOLARI

Bugün 2,7 milyonu kamu emekçisi, 2 milyonu kamu emeklisi olmak üzere yaklaşık 5 milyon, ailelerini de kattığımızda 20 milyon insanımızı yakından ilgilendiren maaş günü. Yoksulluğun, açlığın ve sömürünün belgesi olan bordrolarla alanlara indiklerini belirten Şahin; ?Bu bordrolar aynı zamanda yandaş konfederasyonun hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin ibretlik vesikalarıdır. Yalanların, demogojilerin, aldatma hesaplarının açığa çıktığı, gerçeğin yüzlerine çarptığı somut belgedir.? dedi.

TOPLU SÖZLEŞME ADIYLA KURULAN TEZGÂH

Şahin ?Toplu sözleşme adıyla kurulan tezgâh sadece çalışan kamu emekçilerinin değil, emeklilerin de ekonomik açıdan sefaletlerinin belgesi olarak ortada durmaktadır. 2016 TİS görüşmeleri kamu emekçilerinin, emeklilerin sosyal, ekonomik, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir ilerleme kaydedilmeden sonlandırılmış, milyonlarca kamu emekçisinin hak ve çıkarları karanlık dehlizlerde haraç mezat satılmıştır? diye konuştu.

YANDAŞ SENDİKANIN ESERİ

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü ?Yandaş sendika 2016 yılı için % 6+5 gibi komik bir zammın altına imza atmıştır. Oysa halkın gerçek enflasyonu % 20´yi çoktan aşmış, çarşıyı, pazarı, marketi pahalılığın ve zammın ateşi sarmıştır. TÜİK´in hükümet baskısıyla oluşturduğu enflasyon sepeti sırça saraylarda rakam oyunlarıyla hazırlanan yalanlar manzumesidir. Alım gücümüz her gün biraz daha gerilemektedir. Milyonlar ekmeğini büyütmenin, sofraya bir öğün eklemenin sıkıntısını yaşarken zenginin daha zengin, yoksulun daha da yoksul olması politikaları AKP´nin eseridir.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı