Emek veriyoruz, ekmeğimizi verin

Emek veriyoruz, ekmeğimizi verin

PETROL İŞ SENDİKASI ÜYESİ İŞÇİLER, İŞBAŞI YAPMADI

PETROL İŞ SENDİKASI ÜYESİ İŞÇİLER, İŞBAŞI YAPMADI

Emek veriyoruz, ekmeğimizi verin

Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, TÜPRAŞ işçilerinin her türlü fedakârlığı yaparak TÜPRAŞ´ı ülkenin en büyük ekonomik gücü yaptığını ve işverene katma değer sağladığını söyledi. Sefer, işçilerin haklarını kaybetmeyeceğini ve hakların geliştirileceğini belirterek, ?Eğer bunlar olmazsa, işveren kamuoyu önünde haksız duruma düşecektir? dedi.

700 İŞÇİ BİR ARAYA GELDİ

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi´nde işçiler işbaşı yapmadı. 700 işçi ellerinde sendika bayrakları ve ´Artık yeter sözün bitiği yerdeyiz, emek veren biz vermeyen siz, yılgınlık yok, direniş var´ pankart açan işçiler, yönetimin bu ısrarcı tutumundan vazgeçmesi için seslerini duyurmaya çalıştılar. İşçiler adına konuşan Petrol İş Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, ?Bizler emeğimiz ve hakkımız için mücadele ediyoruz. Temel kazanımlarımızdan asla vazgeçemeyiz. Ülkemizin tek rafinerisi ve en büyük işletmesi olan TÜPRAŞ, stratejik bir sektörde sürdürdüğü üretim ve ürettiği yüksek katma değer ile Türkiye´nin gözbebeği sanayi tesislerinin başında gelmektedir. TÜPRAŞ´ın ülke ekonomisine yıllardır yaptığı bu katkıların devamlılığı, bu işletmede sağlanan çalışma barışı ve kalifiye işgücünün örgütlülüğü ile mümkün olmuştur.?

İŞÇİLER HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPIYOR

?TÜPRAŞ işçisi, her türlü fedakârlığı yaparak, çalıştığı bu işletmede yüksek riskleri göze alarak üretmekten ve ülkemize katma değer sağlamaktan her zaman gurur duymuştur. TÜPRAŞ´ta kurulduğu günden bu yana tesis edilmiş olan çalışma barışı, işçi ve işveren tarafının karşılıklı iyi niyeti ile sağlamlaşmış ve özelleştirmeden sonra da TÜPRAŞ´ta faaliyetlerin ve yatırımların en büyük güvencesi haline gelmiştir. Ülkemizde işçi sınıfının hak mücadelesi üzerinde Demoklesin kılıcı gibi duran Yüksek Hakem Kurulu (YHK) prosedürünün, grev yasaklı TÜPRAŞ işyerinde bir tehdit unsuru olarak kullanılmasını asla kabul etmeyeceğiz. İşverenin bu prosedürden medet umarak böylesi bir tavır geliştirdiğini düşünmek dahi istemiyoruz. Çünkü grev silahı yasalarla elinden alınmış olan TÜPRAŞ işçisi, hak ve kazanımlarını sonuna kadar koruyacak ve bu amaçla sonuna kadar da direnecektir.?

İŞ BARIŞINI ZEDELİYORLAR

?TÜPRAŞ´ta işverenin böylesi yanlış bir tutum içerisinde olması ve ilgili değişikliklerde ısrar etmesi, en başta iş barışını zedeleyecek ve işverene hiçbir yarar sağlamayacaktır. TÜPRAŞ işçisinin mesajı nettir:  Dayatmaları kabul etmiyoruz! 40 yıla yaklaşan mücadelemiz ile elde ettiğimiz kazanımları bırakmayız. Mücadelemizden asla vazgeçmeyiz.?

42 SAATE ÇIKARILMASI TALEBİ

?Bilindiği gibi, TÜPRAŞ işvereninin sözleşme yürürlük süresi, çalışma sistemi, vardiya düzeni ve özel mazeret izinleri gibi konularda ısrarcı olması nedeniyle sözleşme süreci tıkanmıştır. İşveren, TİS yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılmasını, yılda 8 işgününe kadar verilen ücretli mazeret izinlerinin kaldırılmasını istemektedir. Vardiyalılar için haftalık çalışma süresinin 40 saatten 42 saate çıkarılması talep edilmektedir.?

UZLAŞMAZ TAVRINI SÜRDÜRMÜŞTÜR

?Önceki haftalarda bu teklife karşı farklı günlerde düzenlediğimiz eylemlerle tepkimizi göstermiş ve işverene uyarılarda bulunmuştuk.  Ancak işveren, işçinin sesine kulak tıkamış ve 18 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen resmi arabulucu toplantısında da aynı uzlaşmaz tavrını sürdürmüştür. İdari maddelerde işverenin yaklaşımı, toplu iş sözleşmesi müzakeresini tıkamıştır. Ücret ve ücrete bağlı diğer ödemelerle ilgili maddeler bu nedenle henüz görüşme konusu dahi olmamıştır.?

ESASINDAN VAZGEÇMEYECEKTİR

?İşveren sözleşme yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılması konusu başta olmak üzere bu değişikliklere gerekçe olarak bağlı bulundukları Koç Topluluğu´nun stratejik plan ve hedeflerini göstermektedir. Bu ısrarlara karşı TÜPRAŞ işçisinin tavrı bellidir. Yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizle elde ettiğimiz kazanımlarımızı pazarlık konusu yaptırmayız. Haklarımızı ve kazanımlarımızı korumakta kararlıyız. Petrol-İş, sözleşme stratejisini bu temel kazanımların korunduğu bir zeminde kurmaktadır. Bunlara dönük dayatmaları asla kabul etmeyiz. Sendikamız, işkolumuzda ve özellikle rafinaj-petrokimya sektöründe sözleşmelerde 2 yıllık yürürlük süresi esasından vazgeçmeyecektir.

KAZANIMLARIMIZI BIRAKMAYIZ

?İşverenin bu prosedürden medet umarak böylesi bir tavır geliştirdiğini düşünmek dahi istemiyoruz. Çünkü grev silahı yasalarla elinden alınmış olan TÜPRAŞ işçisi, hak ve kazanımlarını sonuna kadar koruyacak ve bu amaçla sonuna kadar da direnecektir. TÜPRAŞ´ta işverenin böylesi yanlış bir tutum içerisinde olması ve ilgili değişikliklerde ısrar etmesi, en başta iş barışını zedeleyecek ve işverene hiçbir yarar sağlamayacaktır. TÜPRAŞ işçisinin mesajı nettir:  Dayatmaları kabul etmiyoruz! 40 yıla yaklaşan mücadelemiz ile elde ettiğimiz kazanımları bırakmayız. Mücadelemizden asla vazgeçmeyiz!? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü