Emek insana değer katar

Emek insana değer katar

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ TARAFINDAN BU YIL İÇERİSİNDE 289 USTA ÖĞRETİCİ KONTROLÜNDE AÇILAN 829 KURSLARDAN TOPLAMDA 13 BİN 257 KİŞİ YARARLANDI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ TARAFINDAN BU YIL İÇERİSİNDE 289 USTA ÖĞRETİCİ KONTROLÜNDE AÇILAN 829 KURSLARDAN TOPLAMDA 13 BİN 257 KİŞİ YARARLANDI

Emek insana değer katar

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, halk eğitim merkezinde ki kurslara katılan kursuyerlerin hem becerilerini kanıtladığını hem de ev ekonomisine destek olduğunu söyledi.  İnsanın emek verdiği ve alın teriyle yaptığı her işin değerli olduğunu belirten Haktankaçmaz, insanın çaba gösterdikçe kendisine değer katacağını bildirdi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİLER

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Öğrenme Şenliği Sergisi´nin açılışı, MKEK Kapalı Düğün Salonu´nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Ev hanımlarının meslek edinmesi ve çeşitli sanat dallarının yaşatılması amacıyla çalışma gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi düzenlendi. Yıl boyunca 13 bin 257 kursiyerin yararlandığı merkezde kurs gören bayanların yaptıkları çalışma izleyenleri büyüledi. Vali Haktankaçmaz, halk eğitim merkezinde ki kurslara katılan kişilerin hem becerilerini kanıtladığını hem de ev ekonomisine destek olduğunu belirterek, insanın emek verdiği ve alın teriyle yaptığı her işin değerli olduğunu kaydetti.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Bugün bir nevi Halk Eğitim Merkezlerimizin mezuniyet törenini yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimizde el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkıyor. Bu merkezlerimizde spordan, mültecilerin Türkçe konusunda eğitim verilmesi, çocuk gelişmesine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet sunmakta. Halk eğitim merkezlerimiz önemli bir imkân, şunu da ifade etmek isterim ki bu imkânlar Kırıkkale´de de çok iyi bir şekilde kullanılıyor. Buradaki eserlerin sahipleri genelde annelerimiz, yaşını başını almış kardeşlerimiz, dolayısıyla onları tebrik ediyorum.?

AİLE EKONOMİSİNE KATKI

?Bu eserler sadece bir tabu olmanın ötesinde esasında bu işle uğraşanlara bir bakımda beceri, aile ekonomisine katkıda bulunuluyor, diğer bakımdan dünya görüşünün de değişmesine sebep oluyor. Bu kurslarda el emeği göz nuru eserleri meydana getiren değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Hayatta emek verdiğiniz hiçbir iş, hiç bir konu boşa gitmez. O sizin amaçladığınız noktadan olmasa da bir başka açıdan faydasını görürsünüz. Dolayısıyla insanın emek verdiği şey değerlidir ve insan emek verdikçe kendisine değer katar. Sergide emeği geçen herkesi tebrik ediyorum? dedi.

BİR YILLIK ÇALIŞMALAR

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´de çocukların okul eğitimlerinin yanında örgün eğitime de önem verildiğine vurgu yaparak halk eğitim merkezlerinde de yaş sınırı olmaksızın çok değişik alanlarda meslek kursları verilmekte olduğunu söyledi.  Geleneksel sanatların, el sanatlarının bu kurslar sayesinde hayatiyetini sürdürdüğüne dikkat çeken Çetin, bu sergide bir yıllık çalışmanın ürünlerinden bir özetin sergilendiğini kaydetti.

HAKTANKAÇMAZ OK KUŞANDI

Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Çetin, serginin hayırlı olması temennisinde bulundu.  Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler yapılırken, Vali Haktankaçmaz ve beraberindeki heyet stantları gezerek eserler hakkında bilgiler aldı. Stantları gezen Vali Haktankaçmaz ebru sanatının sergilendiği stantta eğitmenle birlikte ebru yaptı. Karakeçili standında da Karakeçili kilimleri hakkında bilgi alan Vali Haktankaçmaz ok kuşanarak objektiflere poz verdi.

PROTOKOL SERGİ ALANLARINI GEZDİ

Açılışa Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, ilçe halk eğitim merkezleri müdürleri, diğer yöneticiler, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Haber: Ferman Aybars Gök



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti