Emek, eşitlik ve barış hakkımızın peşindeyiz

Emek, eşitlik ve barış hakkımızın peşindeyiz

GÜVENCESİZLİK VE YOKSULLUK BİR ARADA

Emek, eşitlik ve barış hakkımızın peşindeyiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Kırıkkale Kadın Platformu üyesi kadınlar daha adil, eşit ve özgür bir dünya için mücadelenin süreceğini sloganlarla haykırdılar. Kadınlar günün anlamına belirten konuşma sonunda oyunlar oynayıp halay çektiler gökyüzüne özgürlüğün simgesi balon bıraktılar.

161 YIL ÖNCE EŞİT İŞ, EŞİT ÜCRET TALEBİ

Cumhuriyet Meydanın da bir araya gelen kadınlara hitaben okunan basın açıklamasında 161 yıl önce ´eşit işe eşit ücret´ talebiyle greve giden New Yorklu dokuma işçisi kadınların isyanı bu yıl dünyanın dört bir yanından kadınların eşitsizliğe, şiddete, militarizme, savaşa ve sömürüye karşı ´´artık yeter´´ isyanıyla büyüyor, küresel bir kadın grevine ve boykotuna dönüşüyor. Kadınlar üretimden ve tüketimden gelen güçlerini kullanarak bin yıllardır süregelen bu sömürü çarkını durdurmaya çağırıyorlar. Küreselleşme, kapitalizm ve neo-liberal politikalar dünya ekonomisini belirlerken kadınları daha da ucuz emek gücü olarak görmeye devam ediyor. Ev işleri, yaşlı, çocuk, hasta, engelli bakımı biz kadınların görünmeyen emeğini daha da artırıyor. Kiralık işçilik uygulamasıyla hepimize modern köleliğin dayatıldığı ileri sürüldü.

DÜŞÜK ÜCRET, FAZLA MESAİ, EŞİTSİZLİK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Düşük ücretli, esnek, yarı zamanlı, uzaktan, evden, kayıtsız, sigortasız, güvencesiz çalıştırılıyoruz. Çıkarılan KHK´ler ile işimiz, emeğimiz gasp ediliyor. Sendikal hak ve özgürlüklerimize dönük keyfi yasaklarla örgütlenme hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Artan işsizlik ve yoksulluk eril iktidarların kadın bedenini ve emeğini daha fazla denetlemek için kullandığı bir araç haline getiriliyor.?

GÜVENCESİZLİK VE YOKSULLUK BİR ARADA

?Bir yanda güvencesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin, diğer yanda savaşın, tekçiliğin meşru kıldığı şiddetin türlü biçimlerine her gün daha fazla maruz kalıyoruz. OHAL bahanesiyle en temel haklarımızın kullanılamaz hale getirildiği koşullarda barış sözcüğü yasak edilirken çocuk istismarcılarını kurtarmak için rıza yaşını 12´ye düşüren yasalar yapılıyor. Kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve katliamların korkunç boyutlara ulaştığı bir süreçte Diyanet tarafından sürekli olarak kadınları ve kız çocuklarını hedef alan fetvalar yayınlanıyor. Çocuk istismarcılığını ´hastalık´ olarak meşrulaştıran AKP iktidarı, ´9 yaşındaki kız çocukları evlenip çocuk doğurabilir´ diyen Diyanet İşleri Başkanlığı´nı sosyal politikaları icra eden bir kuruma dönüştürmüş durumda. Dini referanslarla toplumu yeniden dizayn etme çabasıyla her gün yeni fetvalar çıkarılıyor, yasal düzenlemeler yapılıyor, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal yaşamı dinselleştiren uygulamalara her gün bir yenisi ekleniyor.?

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ