Elleriniz kırılsın

Elleriniz kırılsın

Irmak kenarında gezintiye çıkan vatandaşlar karaya vurmuş yüzlerce fidan gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer fidanların bölgede faaliyet gösteren kooperatiflere verilen fidanlar olduğunu tespit etti. Yetkililer gördükleri manzara k

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DAĞLARA DİKMEK ÜZERE ALDIKLARI BİNLERCE TÜPLÜ ÇAM FİDANINI ACIMADAN IRMAĞA ATTILAR.

Elleriniz kırılsın

Irmak kenarında gezintiye çıkan vatandaşlar karaya vurmuş yüzlerce fidan gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer fidanların bölgede faaliyet gösteren kooperatiflere verilen fidanlar olduğunu tespit etti. Yetkililer gördükleri manzara karşısında “Elleriniz kırılsın” demekten kendilerini alamadılar.

700 TÜPLÜ FİDANI TOPLADILAR

Son yıllarda yoğun biçimde tartışma konusu olan ağaç katliamı Kırıkkale’de başka bir yönüyle yaşandı. Kim oldukları tespit edilemeyen kişi veya kişiler Orman İşletme’den aldıkları binlerce çam fidanının toprağa dikmek yerine Kızılırmak Nehrine attılar. Nehre atılan fidanlar yetkililer tarafından ırmaktan toplandı. Binlercesinin suyun akıntısıyla gittiğini söyleyen yetkililer fidanlardan 700 tanesinin toplanarak tutanak altına alındığını söylediler. Çıkartılan fidanlar Kırıkköyü Mahallesi’ndeki Orman İşletmesi Müdürlüğüne götürüldü.

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

Yapılan araştırmalarda devlete binlerce liraya mal olan fidanların suya atılan bölgede 4 kooperatif çam fidanlarının dikimini gerçekleştiriyor. Bu sene 4 kooperatife 300 bin fidan, dikim için verildi. Araştırmalar yapılarak 4 kooperatiften hangisinin fidanları suya attığı tespit edilecek. Tespitler sonunda 4 kooperatif suya atmamış ise, araştırma biraz daha genişletilecek. Kırıkkale’de 7 kooperatif ve 1 tüzel şahıs dikimi işini gerçekleştiriyor. Bunların fidanların suya atıp atmadığı tespiti yapılacak. Tespitler sonunda kim fidanları suya atmış ise, onun hakkında işlem başlatılacak. Ayrıca bu kooperatifleri denetleyen mühendisler ve memurlar hakkında da yasal işlem başlatılacak.

GÖZLERİNE İNANAMADILAR

Balıkçı bir arkadaşının suların çekilmesiyle birlikte Kızılırmak Nehri’nde binlerce fidanın suyun içinde olduğunu açıklayan Orman Müdürlüğü’nde görevli daha önce görev yapan Halil Tuna (52), olay yerine gittiğinde gözlerine inanamadığını söyledi.

BALÇIK ALTINDA KALMIŞ

Olay yerinde fidanların bu seneye ait olduğunu ve bazılarının balçık altında kaldığını, üsttekilerin ise hala yeşilliğini koruduğunu belirten Tuna, “Fidanları görünce büyük bir şaşkınlık yaşadım. Hemen ardından Orman İşletme Müdürlüğüne telefon ettim. Ekipler, olay yerine geldiler. Fidanları sudan çıkartıp götürdüler” dedi.

ONLAR DA BİRER CANLI

Bunu yapanların vicdan sahibi olmadığını belirten Tuna, “Suya atılan fidanlar milli bir servet. Bunun yanında fidanlar da birer canlı. Fidanlar toprakla buluşması gerekirken, suda imha edilmeye çalışılmış. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almayan kişi ya da kişiler. Yetkililer buna el atmalı ve binlerce fidanın neden imha edilmeye çalışıldığı tespit edilmelidir” diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı