Eller semaya açıldı

Eller semaya açıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandili nedeniyle vatandaşlar, camilere akın etti. Mevlid Kandili nedeniyle çocuklarıyla beraber camilere gelen vatandaşlar, Kandil`de Cuma namazı kılmanın sevincini yaşadılar.

MEVLİD KANDİLİ DOLAYISIYLA CAMİLER DOLDU TAŞTI.

Eller semaya açıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandili nedeniyle vatandaşlar, camilere akın etti. Mevlid Kandili nedeniyle çocuklarıyla beraber camilere gelen vatandaşlar, Kandil`de Cuma namazı kılmanın sevincini yaşadılar.

ELLER SEMA’YA AÇILDI   

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini idrak eden Müslümanlar camilerde yerini aldı. Ellerini semaya kaldırıp Allah`a dua eden inananlar, geçmiş günahlarının af edilmesi için Yaradan`a yalvardı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) dünyaya geldiği Mevlit Kandili tüm inananların yaşadığı yerlerde olduğu gibi Kırıkkale’de de idrak edildi.

CAMİLER DOLDU

Mevlid Kandilini idrak etmek isteyen Kırıkkaleliler Camilerde yerini bulurken din görevlileri de Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okuyarak kandili idrak ettiler. Programda Mevlid kandili hakkında cemaat bilgilendirilirken yapılan dualara da iştirak edildi.

DUALAR EDİLDİ

Diğer camilere giden Kırıkkaleliler burada ellerini semaya açarak tövbe ve istiğfar ederek, Yaradan`dan geçmiş günahlarının affedilmesini diledi. Kur`an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu camilerde kadın erkek, genç yaşlı herkes okunan dualara `Âmin` dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı