Elitok, çocukların sevgilisi oldu

Elitok, çocukların sevgilisi oldu

KIRIKKALELİ AHŞAP USTASI EMİR ALİ ELİTOK ANKARA´DA SERGİ AÇTI

KIRIKKALELİ AHŞAP USTASI EMİR ALİ ELİTOK ANKARA´DA SERGİ AÇTI

Elitok, çocukların sevgilisi oldu

Ankara´nın Altındağ ilçesindeki Altınköy Açık Hava Müzesinde stant açan Kırıkkaleli ahşap ustası Emir Ali Elitok, Müzede açtığı ahşap oyuncak standıyla çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Altınköy Açık Hava Müzesi yok olmaya yüz tutan çok sayıda sanata ve birbirinden değerli zanaatkâra ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Türk gelenek ve göreneklerine her zaman sahip çıkan Ankara Altındağ Belediyesi Altınköy ile birlikte adı anılmayan sanatların tekrardan gün yüzüne çıkmasını da sağlıyor. Yorgancılıktan buğday sapı örücülüğüne, iğne oyasından keçeciliğe, Keşan dokumadan ahşap işçiliğine kadar çok sayıda sanat, Altınköy´de Ankaralı vatandaşlarla buluşuyor.

USTALIĞINI TÜM TÜRKİYE BİLİYOR

Kırıkkale´den gelen ahşap ustası Emir Ali Elitok, Altınköy Açık Hava Müzesinde ahşap oyuncak standıyla özellikle çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Emir Ali Usta, 15 yıldır bu işle uğraştığını belirterek ahşabın incelik isteyen bir sanat dalı olduğunu söyledi. Hazırladığı ahşap oyuncakların içine dolmuşlardaki cam silme motorundan yerleştirdiğini aktaran Emir Ali Usta, böylece malzemenin birbirine vurarak hareket kazandığını kaydetti. Emir Ali Elitok, atölyesinde 400´e yakın çalışmanın yer aldığını vurguladı.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı