Elinizi vicdanınızsa koyarak sandığa gidin

Elinizi vicdanınızsa koyarak sandığa gidin

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Cumhurbaşkanı'nı ilk kez halkın seçeceğini ve bunun demokrasi adına önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bir tarafta başkanlık rejimini getirmek isteyen bir adayın, diğer tarafta ise parlamenter sistemi taahhüt ede

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY VERİN

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nın iftarına katılmak üzere Kırıkkale’ye geldi.

Türkiye siyasi tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadıklarını belirten Karayalçın, ilk kez Cumhurbaşkanının halkın seçeceğini söyledi. Halkın önünde Türkiye ile ilgili iki seçimin olduğunu belirten Karayalçın, bir tarafta başkanlık rejimini getirmek isteyen bir adayın, diğer tarafta ise parlamenter sistemi taahhüt ederek, demokrasiyi esas alan bir adayın olduğunu ve seçmenlerin elini vicdanına koyarak buna göre oy vermesi gerektiğini kaydetti.

 

HALKIN SESİNİ DİNLİYORUZ

Seçime katılan bütün adaylara başarılar dileyen Karayalçın, 11 partinin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağını ve Türkiye’de demokrasinin yeni bir boyut kazanacağını bildirdi. Halkın yüzde 95`i yansız, tarafsız, partisiz bir Cumhurbaşkanı istediğini belirten Karayalçın, 11 partinin bunu dikkate alarak Türkiye`de yeni bir dönemi başlatabilmek için tarafsız bir cumhurbaşkanının yönetime gelmesine katkıda bulunabilmek için bu çalışmayı yürüttüklerini ifade etti.

 

FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Türk siyasi tarihinde yaşanmayan bir sürecin içinde olduklarını belirten Karayalçın, bazı ilkleri gördüklerini ve yaşadıklarını söyledi.Kara yalçın, her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan bu yana ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğine dikkati çekerek, "Bunun önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Halkımızın bu fırsatı değerlendireceğini, seçimlere katılacağını, yüksek bir katılım sağlayacağı inancını taşıyorum. Gördüğüm kadarıyla bir yenilik daha var. O da anayasanın 101. maddesinin siyasi partilere cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir birliktelik kurma olanağını sağlamasıdır. Bu da önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

 

10 AĞUSTOS’TA TARİH BİZİ YAZACAK

Seçime katılan bütün adaylara başarı dileyen Karayalçın, MHP ile partilerinin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun 10 Ağustos gecesi ipi göğüslemesinin Türkiye`nin geleceği için büyük önem taşıdığını kaydetti. Karayalçın, İsrail’in Gazze`ye saldırılarına da değinerek, "Gazze`de bir insanlık dramı, faciası, katliamı yaşanıyor. Derin üzüntü içindeyiz. Özellikle çocukları, bebekleri öldürülürken görüyoruz. İsyan ediyoruz ama isyan etmek, nutuk çekmek, bağırmak, çağırmak sorunu çözmüyor. Ateşkesi getirmiyor, sağlamıyor" diye konuştu.

 

GENİŞ KATILIM

Programa, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.



27.07.2014 22:36:45
vicdanımıza göre ERDOĞAN.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız