Elinizi taşın altına koyun

Elinizi taşın altına koyun

15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin büyük şehirlerden küçük şehirlere taşınması konusu Kırıkkale esnafında büyük bir heyecan uyandırdı. Esnaflar başbakan yardımcısı, milli savunma komisyon başkanı ve adalet komisyonu üyesinin temsil ettiği Kırıkka

ORTALAMA 15 BİN ASKER

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen askeri birliklerin küçük illere kaydırılması çalışması tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale’de de ekonomik anlamda umut oldu. Bakanlığın, küçük ve gelişmemiş illere yönelik düşündüğü bu çalışmayı desteklediklerini ifade esnaflar ise hep birlikte şehrin meclisteki temsilcilerini girişime davet etti. Ortalama 15 bin askere ev sahipliği yapmanın ekonomik yaralara merhem olacağını kaydeden esnaflar heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi.

ESNAFLAR BİRLİK OLDU

Tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerin taşınmasının planlandığı, taşra illerinde ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanıyor. Gerçekleşecek bu çalışmayla Ankara, İstanbul ve İzmir`deki acemi birlikleri küçük şehirlere taşınacak. Öngörülen uygulamaya göre Kırıkkale de bundan faydalanacak. Kırıkkale’de siyasi partiler sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların bir anda gündemini oluşturan konu ile ilgili esnafların gazetemize bildirdiği görüşler ise şu şekilde:

ÜNİVERSİTE KADAR ÖNEMLİ

Ulupınar Büfe, Tahsin Berçin: “Kırıkkale ekonomisi son yıllarda büyük bir belirsizliğin içine girdi. Bir dönem iyiye gittiğimizi düşünürken bir dönem kendimizi çıkmazda hissediyoruz. Bu proje ile sektör fark etmeksizin her esnaf daha fazla kazanacak. Bir şehrin ekonomisi için üniversite ne kadar önemliyse, askeri birlikte o kadar önemlidir. Bu konunun bir an önce Kırıkkale yararına sonuçlanmasını temenni ediyoruz.”

BU PROJEYE ÖNEM VERİYORUZ

Teknocell İletişim, İbrahim Yılmaz: “Acemi birliklerinin küçük illere taşınması projesinin gündeme gelmesi ile birlikte hemen aramızda tartışmaya başladık. Böyle bir projenin, bir acemi birliğine ev sahipliği yapmanın olumsuz hiçbir yanı yok. Kırıkkale esnafı kalkınacak, Kırıkkale halkına sunulan hizmetin kalitesi artacak ve şehrin ekonomisi gelişecek. Bu projeye önem veriyoruz ve yetkililerimizden girişimler bekliyoruz.”

YETKİLİLERDEN GİRİŞİM BEKLİYORUZ

Hacı & Hamza Konfeksiyon, Hacı Köksal: “Kırıkkale’nin önceden sahip olduğu ancak kaybettiği bir kazançtır acemi birlikleri. İlimiz açısından son derece önemli bir proje tekrar gündeme geldi. Sadece esnaflar değil toplumun tüm bireyleri, ticaretle hiç uğraşmayan bir birey bile şehrin sosyal anlamda hareketlenmesi ile bu faydayı görecektir. Ticaretin de kalite kazanması için yetkililerden girişim bekliyoruz.”

BİRLİK OLMAMIZ GEREKİYOR

Ecem Aksesuar, Sercan Ünal: “Binlerce askerin alışverişini burada yapması, izin günlerinde şehir merkezinde bulunması birçok anlamda kazanç anlamına gelmektedir. Kırıkkale olarak bürokratik anlamda eli güçlü bir iliz. Bunun faydasını görerek ilimize bir acemi birliği kazandırılacağına inanıyorum. Ekonomik anlamda yaralı olan Kırıkkale esnafı için ilaç gibi olacağına biz eminiz. Tüm esnafların aynı fikirde olduğu bir konuda tüm Kırıkkale’nin birlik olması gerektiğine inanıyoruz.”

BİZ KAZANIRIZ, KIRIKKALE KAZANIR

Kristal Billuriye, Eyüp Acun: “Orta kararda bir ekonomik yapımız var. Esnaflar olarak işyerimizin masraflarını çıkarabiliyoruz. Böyle bir kazanç potansiyeli ile biz kazanırız, Kırıkkale kazanır. Bir bölgede esnaf ne kadar güçlü ise o bölgenin kalkınması da o derece hızlı oluyor. Lojistik anlamda birçok avantajı bulunan Kırıkkale’nin bir acemi birliği kurulması ile birlikte ekonomik anlamda da fayda elde edeceğini düşünüyorum. Umudumuz yetkililerin girişimde bulunması yönünde.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ