Eline sağlık Trafik!

Eline sağlık Trafik!

Kırıkkale´de Polis ekipleri caddelerde ve diğer noktalarda engelli alanlarına park edenlere kişilere cezai işlem uyguluyor. Duyarsız vatandaşlar yüzünden araçlarını park etmekte sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlar, çareyi trafik ekiplerini aramakta buluyo

?BİZİM İÇİN AMA BİZ KULLANAMIYORUZ?

Kırıkkale Zafer Caddesi üzerinde sadece engelli araçlar için belirlenmiş yerlere engelli vatandaşlar dışında herkes arabasını koymaya başladı. Engelli vatandaşların müzdarip olduğu bu konu vatandaşların pek umurunda olmuyor. Boş olarak gördükleri engelli araçlar için özellikle koyulan işaretlere ve levhalara dikkat etmeyen duyarsız araç sürücülerine trafik polisleri karayolları trafik kanunun 61/0 maddesine göre, gerekli ceza işlemi uyguluyor. Engelli vatandaşlar ise kendilerine çoğu konuda imkan sağlandıklarını ama konu park mevzusuna gelince çok sıkıntı yaşadıklarını söylüyor.

 

184 TL CEZA UYGULANIYOR 

Zafer Caddesi üzerinde engelli araçlara ait olan park yerine engelli araç vasfına girmeyen otomobil park etti. Kırıkkale Trafik Polisi Ekipleri Engelli park yerine park eden otomobil plakasından engelsiz araç ruhsatı taşımadığı tespit ederek ceza-ı işlem uyguladı. Yol üzerinde araçların parkı ile ilgilenen parkomantlar ?Bizler az çok engelli olup bu yerlere araçlarını çeken vatandaşları tanıyoruz. Eğer tanımıyorsak veya plakasında engelli işareti görmüyorsak buraya çekmemesini, çektiği zaman ise ceza-i işlem uygulanacağını dile getiriyoruz. Kimileri bu ihtarlarımızı kale alarak bu yerleri işgal etmiyorlar ama çoğu bunu dikkate almıyor. Bunun sonucunda ise ceza yemek zorunda kalıyorlar. Bu durumdan engelli vatandaşlar da şikayetçi? Dedi. Polis ve Zabıta ekipleri vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi. Yanlış yere park etmenin cezası 92 TL iken engelli araçların park yeri ihlali halinde 184 TL ceza uygulanıyor. Engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerine araçlarını koyan ve bu yerleri işgal eden vatandaşlar bu cezaya tabii olmaktan kurtulamayacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ