Elektrik zammı vatandaşı çarptı

Elektrik zammı vatandaşı çarptı

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, elektriğe yapılan zammın vatandaşın beline büktüğünü söyledi. İbiş, ?Yapılan elektrik zammı vatandaşı çarptı? dedi.

VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş yaptığı açıklamada, ? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, evlerde yüzde 9,2, sanayide 8,7, ticarethanelerde kullanılan elektriğe ise yüzde 4,3 oranında yapılan zam yapılması vatandaşı çarpmıştır. Doğalgazın yüzde 18.72 zam gelmesi orta ve alt gelir gurubunun ısınma ve aydınlanmaya ailenin bütçesinden ayıracağı payı artıracaktır. Doğalgaza ve elektriğe gelen zam vatandaşın belini bükecektir? dedi

 

DIŞA BAĞIMLILIK ORTADAN KALKMALI

İbiş, hükümetin dışa bağımlı enerji politikası yürüttüğünü iddia edip, bunun da devam etmesi halinde halkın elektriği pahalı tüketeceğini ileri sürdü. İbiş, ?Türkiye`nin enerji üretiminde dışa bağımlı enerji kaynakları olan doğalgazın payı yüzde 45, ithal kömürün yüzde 5, ithal fuel-oil payı yüzde 5`tir. Buna karşılık kendi öz kaynağı olan akarsularımızdan enerji üretimi yüzde 25, yerli linyit kömüründen ise yüzde 20`dir. Türkiye kendi öz kaynakları olan güneş ve rüzgar enerjisi potansiyelinin tamamının değerlendirilmesi halinde Türkiye mevcut enerji ihtiyacının tamamından fazlasını yerli kaynaklarından üretebilecek durumdadır? diye konuştu.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ