ELEKTRİK KASAPLARI ÇARPTI

ELEKTRİK KASAPLARI ÇARPTI

KADEMELİ ELEKTRİK FATURASINDAN EN ÇOK KASAPLAR ETKİLENİYOR

Elektrik faturasında kademeli fiyat uygulaması en çok kasap esnafını vuruyor. Elektrikten kısıtlama imkanı olmayan kasaplar “Lambaları söndürüyoruz müşteri gelmiyor, dolapları durduruyoruz et kokuyor” diye kabarık faturalara isyan ederken  kendisi de kasap olan oda başkanı Gazi Karafilik tüm esnafları kapsayan bu sorunun bir an evvel giderilmesi gerektiğini söyledi.

ELEKTRİK ÇARPMAYA DEVAM ERİYOR

İğneden ipliğe tüm ürünlerde yapılan zamklardan sonra elektrik faturasında kademeli fiyatlandırma uygulaması toplumun her kesimi adeta çarptı. Tüketim faturası bir ay önceki göre en az iki katı gelen vatandaşlar soluğu elektrik şirketlerinde alırken uygulamanın hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını ileri sürüdüler. Bazı vatandaşların ise elektrikli ev aletlerinden kısıtlamaya gittikleri gözlendi. Doğal gaz faturalarının da zamlı gelmesi vatandaşları adeta çileden çıkartıyor. Kısacası elektrik herkesi çarpmaya devam ediyor.

FUTURA EN ÇOK KASAPLARI VURUYOR

Bu arada yaklaşık bir ay önce uygulamaya konulan elektrikte kademeli fatura uygulamasının da pem vatandaşı hem de esnafı vurmaya yönelik olduğu ortaya çıktı. Uygulamadan herkes payına düşeni yüksek rakamlı faturalarla alırken uygulamadan en çok kasap esnafının etkilendiği gözlendi. Vatandaşlar evlerindeki bazı elektronik ev eşyalarını kullanmamaya başlarken bazı esnaflarında kısıtlamaya giderken kasap esnafları ne yazık ki her hangi bir kısıtlamaya gidemiyor. Kendiside eski kasap olan Oda Başkanı Gazi Karafilik kasap esnafının kısıtlamaya gitme şansının olmadığını söyledi. “Elektriğe zam yapıldı, eti aynı fiyattan satıyoruz, Ayrıca bizim elektrikten kısıtlama şansımız olamaz, dolapları durduramayız, Aydınlatmayı da kısamayız” dedi . Yeni düzenlemeyi beklediklerini belirten Karafilik böyle giderse durumun hiçte iç açıcı olmadığını söyledi.  



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız