ELEKTRİK & DOGALGAZDA FATURA KABUSU

ELEKTRİK & DOGALGAZDA FATURA KABUSU

Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlar ve tarife değişikliği tüketicileri isyan ettirdi. Kasaplık yapan bir esnaf geçen ay 1.900 TL’lik elektrik faturasının bu ay 4.100 TL geldiğini, elektrik faturasının dükkan kirasını geçti

Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlar ve tarife değişikliği tüketicileri isyan ettirdi. Kasaplık yapan bir esnaf geçen ay 1.900 TL’lik elektrik faturasının bu ay 4.100 TL geldiğini, elektrik faturasının dükkan kirasını geçtiğini ifade etti.

 

ÇÖZÜM BULUNMALI

Esnaf kış ayında bu kadar gelen faturanın yaz aylarında ne kadar daha artacağını düşünmek bile istemediğini bunun bu şekilde ise gitmeyeceğini vurguladı. Konutlarda durum aynı en asgari düzeyde bile kullanılsa 150 kilovat geçtiği için konutlara gelen faturalarda %100 farklılık gözleniyor. Dar gelirli vatandaşlar, küçük esnaflar bu kışın zor geçeceğini mutlaka bir çözüm yolu bulunması gerektirdiğini yüksek sesle dilendiriyorlar.  

 

ESNAF VE VATANDAŞ ÇILDIRIYOR

2022 ile birlikte aylık kullanımda 150 kilovat saati aşan aboneler yüzde 127 altındakiler ise yüzde 50 zamlı elektrik faturası ödüyor. Hane halkı sadece buzdolabı fırın ve televizyon. Esnaf ise et çekme makinesi veya ütü gibi zorunlu cihazını kullansa sınırı zaten aşıyor. Durum böyle olunca konut ve işyerlerine gelen faturaların tümünde sınır aşılmış tarife uygulanıyor. Faturaları bir önceki faturaya göre yüzde 50 veya yüzde 127 daha fazla fiyatlandırılmış olması esnaf ve vatandaşları adeta çıldırtıyor.     

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız