Ekonominin yıldızları ödüllendirildi

Ekonominin yıldızları ödüllendirildi

Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AGİAD), Ekonomi Yıldızları Ödül töreni düzenledi. Törene onur konuğu olarak katılan ve tecrübelerini iş adamları ile paylaşan LCW CEO'su İsmail Hakkı Kısacık aynı sektörde faaliyet gösteren şirketleri ayakta kal

BÜYÜK ŞİRKETLER BİRLEŞİYOR

Gök düğün Salonu’nda verilen ödül töreninde ilk olarak ney eşliğinde musiki dinletisi yapıldı. Ardından Kırıkkaleli mahalli sanatçı Neşet Abalıoğlu, birbirinden güzel türkülerle salonda bulunanlara güzel bir gece yaşattı. Hemen ardından Karşıyaka Okuma Salonu’nu anlatan slayt sunuldu. Daha sonra Taha Holding (LC Waikiki) Ceosu İsmail Hakkı Kısacık, bir seminer düzenledi.  Ticari anlamda dünyada meydana gelen değişime ayak uydurulması gerektiğini belirten Kısacık, bu zamanda küçük işletmelerin ayakta durmasının zor olduğunu, rekabet edebilmek için dünyanın büyük şirketlerinin bile birleştiğine söyledi.

GÜÇLERİNİZİ BİRLEŞTİRİN

Globalleşen dünyada çok küçük olan firmaların yaşama şansı kalmadı ifade eden Kısacık, “ Bizim sizlere tavsiyem mümkün olduğu kadar aynı sektörde olanlar güçlerinizi birleştirin. Bu hem size sermaye hem de iş gücü açısından çok büyük değerler katacaktır. Hangi sektörde olursanız olun küçük olduğunuz zaman gelecekte hayat daha da zorlaşacaktır.” dedi. Ortaklıkta başarılı olabilmek için kurumsallaşmanın çok önemli olduğunun altını çizen Kısacık,  “Bizim şirket olarak bazı prensiplerimiz var onlardan bahsetmek istiyorum. Bir iş yaptığınız zaman mutlaka kendinize bir vizyon belirleyin. Ne yapmak istiyorsunuz, amacınız nedir.?  Sonuçta bunların hepsini baştan belirlemeniz hatta yazıya dökmenizde fayda var”

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE GÖREV ALIN

“Bir diğer önemli faktör daima dürüst olun. Çalışanlarınıza, ortaklarınıza karşı da devletle olan münasebetlerinizde bu düstura uyarsanız çok büyük faydalarını görürsünüz. Bir bunu her zaman hayatımızda yaşadık. Bir diğer önemli faktör de işi mutlaka ehline verin. Kim olursa olsun ister ailenizden olsun ister çok yakınınızdan olsun eğer işin ehli değilse işi onlara bırakmayın. Diğer önemli faktör içinden çıktığımız toplumun değerlerine sahip çıkmak. Yani kim olduğumuzu, nerden geldiğimizin, nereye gittiğimizin daima farkında olmalıyız. Bu yanında sosyal sorumluluklarımız da getiriyor. Sosyal sorumluluklarınızı daima hatırlayın. Bu tarz derneklerde, sosyal sorumluluk projelerinde görev alın.” diye konuştu.

İŞ BÖLÜMÜ YAPIYORUZ

Grup olarak ortaklar arasında görev ve sorumluluk dağılımının çok önemli olduğunu belirten Kısacık, ‘”Biz grubun en başından itibaren bunu yazılı hale getirdik. Grubumuzda ortakların ne görev yapacağı kimin nereye kadar sorumlu olacağı hep yazılıdır. Mesela size şöyle örnek vereyim ben LC Waikiki’nin ortağıyım ama aynı zamanda grubun üretim firmalarından sorumluyum. Mağazacılık tarafı benim ilgi alanımda değil. Oradan diğer ortaklarımız sorumlu. Ben mağazacılık konusuna karışmam nerden ne mağaza açıyoruz, kaç mağazamız var bilmem. Diğer ortaklar ise üretimle ilgili konulara karışmazlar. Böylece hem birbirimizin alanına girmiyoruz hem de birbirimizin işini karıştırmamış oluyoruz. Ama tabii ki yönetim kurulu toplantıları yaptığımız zaman nerdeyiz, nereye gidiyoruz bunları konuşuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

YURT DIŞINDA BULUNAN OKULLAR SAYESİNDE

Anadolu insanının yurt dalında büyük bir atılıma geçtiğini ifade eden AGİAD Başkanı Fatih Sarı ise bunun Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve yurt dışında bulunan okullar sayesinde olduğunu kaydetti. Ödül töreninde yılın Vergi Rekortmeni dalında, Eryapı İnşaat’tan Adem Eryılmaz, Gelirler Vergisi dalında, Bekir Bülbül İnşaat’tan Bekir Bülbül’e İstihdam Katkı Ödülü Denta Tekstil Sanayi’den Erkan Bulut’a, Arge ve İnovasyon dalında DSA Kimya ve Yem ve Katkı Maddeleri’nden Şahin Akdenizli’ye, Yılın İhracat Ödülü Emniyet Sanayi Ziraat Makineleri’nden Emre Baştuğ’a verildi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Yılın Marka Ödülü Grofen A.Ş’den Ümit Güneş’e, Yılın Girişimcilik Ödülü MCB Sanayi Ürünleri’nden Erdem Ertunç’a,  Yılın Kobisi Ödülü Işıklar Beton’dan Ersin Zengin’e, Yılın Parlayan Sektörü Ödülü Ersoylar İnşaat’tan Hayri Ersoy’a, Yılın Hizmet Sektörü Ödülü, Hilal Hastanesi’nden Dr. Yaşar Peker’e Yılın Yatırımcı Ödülü, Tunçlar Kuruyemiş’ten Ekrem Tunç’a, Yılın İşkadını Ödülü Ertuğ Yapı İnşaat’tan Tuğba Ercan’a, Yılın İşadamı Ödülü, Moda Life’ten Orhan Tonga’ya ve Yılın Eğitime Katkı Ödülü Teleses A.Ş’den Recep Uzelli ile Gök Mobilya’dan Zekeriya Gök’e verildi. Programa Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, ANFED Başkanı Rahmi Bıyık, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Şahin, il müdürleri, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı