Ekmekler çöpe atılmıyor

Ekmekler çöpe atılmıyor

Gıda Tarım'da Günlük 250 personele yemek çıkardıklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, hem israfı önlemek hem de sağlıklı ekmek yemek için bu uygulamayı yaptıklarını söyledi.

KEPEK ORANI ARTIRILDI

İl Müdürü Recep Kırbaş; Birçok vitamin ve mineralin, buğdayın kepeğiyle dışarıya atıldığını bildirdi. Kırbaş, Basit şekerle şişmanlık ve kanserin ilişkisinin yıllardır bilindiğini, ekmek aracılığıyla vücuda alınan basit şekerle karaciğerin yağlandığını, vücutta insülin direncinin geliştiğini ifade etti. Kepek oranı artırılan ekmekte bir sonraki aşamanın, doğal bir şekilde öğütülen buğday kullanımı olması gerektiğini bildiren Kırbaş, şöyle devam etti:

 

VİTAMİN FARKI

“Beyaz ekmek ile tam buğday ekmeği arasında yüzde 45-85 oranında vitamin ve mineral farkı var. Üstelik buğdayın ruşeymi çıkartıldığında vitamin kaybı daha da çoğalıyor. Buğday ekmeğinin bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, bazı kanser türleri, kalp damar, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmada yardımcı olduğunu da belirterek, ayrıca kilo vermek için tercih ediliyor.

 

BAKANLIK TAVSİYELERİNİ UYGULUYORUZ

Kırbaş; Bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda bu uygulamaya geçildiğini Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bu uygulamanın yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, Kamuoyunda öncü bir rol oynayacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak bilgilendirme yazılarının tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderildiğini söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ