Ekmek bizim her şeyimiz

Ekmek bizim her şeyimiz

TMO Kırıkkale Şube Müdürlüğü ve İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Bayat Ekmeklerden yapılan Yemek ve Tatlılar yarışması düzenlendi

GÜNDE 6 MİLYON EKMEK İSRAF EDİLİYOR

Açılışta konuşan İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara; Günde 6 milyon, yılda ise 2,17 milyar adet ekmeğin israf edildiği ve israfın maddi karşılığının 1,6 milyar TL olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Koşan ise Böyle bir etkinliğin düzenlemesinden çok mutlu olduklarını,  ekmeğimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

EKMEK BİZİM HER ŞEYİMİZ

Vali Yardımcısı Adnan Kayık; Ekmeğin bizim her şeyimiz olduğunu belirterek, israf rakamlarının çok ürkütücü boyutlara ulaştığını, dünyada insanlar çeşit ayrımı yapmadan ekmeğe muhtaç iken bizim ülkemizde ise buğday ekmeği, çavdar ekmeği, kepekli ekmek gibi birçok ekmek çeşidimiz varken israf etmememiz gerektiğini, yerde gördüğü ekmeği yerden alarak öpüp anlına koyan sonrada kimsenin zarar vermeyeceği bir yere bırakan, Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin diyen bir milletin bu konuya özen göstermesi gerektiğini belirtti.

SLAYT EŞLİĞİNDE BİLGİ VERİLDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Şube Müdürlüğü tarafından protokol, katılımcılar ve davetlilere slaytla sunum yapıldı. Sunumda; Ekmek İsrafınının Önlenmesi Kampanyasının hedefini, nelerin Ekmek İsrafı sayıldığını, önlenmesi için nelerin yapılması gerektiğini, israf edilen ekmeğin parasal değeriyle nelerin yapılabileceğini ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kapsamlı araştırmaya göre 17 Ocak 2013 tarihinde başlayan Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası kapsamında bir yıl içinde ekmek israfında %18’lik bir azalış ile yıllık 384 milyon adet ekmeğin kurtarıldığını bildirildi. Dereceye giren yarışmacılar ve diğer yarışmacılara; pirinç, fındık yağı, Türkiye’de Ekmek İsrafı Araştırma Kitabı, Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri Kitabı hediye edildi.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık‘ın da izleyici olarak katıldığı yarışmaya İl Halk Eğitim Merkezi Aşçılık bölümü öğrencileri ile bayanlar katıldı.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ