Ekmek arası hamsi için dakikalarca beklediler

Ekmek arası hamsi için dakikalarca beklediler

ANKARA´DAKİ RİZELİLER DERNEĞİ CUMHURİYET MEYDANINDA PAZAR KURDU

ANKARA´DAKİ RİZELİLER DERNEĞİ CUMHURİYET MEYDANINDA PAZAR KURDU

Ekmek arası hamsi için dakikalarca beklediler

Ankara Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen Hamsi Şenliğinin açılışı yapıldı. Vatandaşlar ücretsiz hamsi alabilmek için dakikalarca kuyruk bekledi. Açılan tezgâhlarda ürün satışları da başladı. Şenlikte satış yapılması Kırıkkaleli esnafları memnun etmedi.

50 GRAM HAMSİ İÇİN DAKİKALARCA KUYRUK BEKLEDİLER

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı´nda 4 gün sürecek hamsi şöleninin açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Duyar, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Hamsi Şöleninde hamsinin tadına bakmak isteyen Kırıkkaleliler standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

AMAÇ BİRLİK VE BARABERLİK ORTAMI SAĞLAMAK VE GÖSTERMEK

Hamsi Şöleninde açıklama yapan Vali Haktankaçmaz, yapılan etkinliklerde vatandaşların Anadolu´nun birçok lezzetini tattıklarını belirterek, etkinliklerin iller arasında birlik ve beraberlik sağladığını söyledi. Belediye Başkanı Saygılı ise yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Meydanının etkinlik alanı olduğunu söyleyerek, vatandaşlar için güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

ŞENLİK VE ÜRÜN SATIŞLARI 4 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Hamsi şöleninde yaklaşık 3 ton hamsi yağda kızartılıp, ekmek arası ile vatandaşlara dağıtılacağının belirten Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu yaptığı açıklamada, "Rize´mizi bu kez Kırıkkale´de tanıtıyoruz. Karadeniz´in hamsi kızartması, hamsi mıhlaması, karalahanası, mısır ekmeği, Laz böreği ve çayını tanıtıyoruz. Tüm Kırıkkale halkını hamsi şölenimize bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanı´na kurulacak çadırda kızartılacak hamsiler, 4 gün boyunca vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak" dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı