Ekmeğini taştan çıkarıyor

Ekmeğini taştan çıkarıyor

Kırıkkaleli Yılmaz Sevindim yaptığı sanatla herkesin ilgisini çekiyor. Taş üzerine istenilen her yazı şeklini ve figürü birkaç dakikada yaparak sanatını icra ediyor Fiberglas malzemeden süs eşyası, anahtarlık ve kolye yaparak ekmek parası kazanıyor.

50 YILDIR BU SANATI YAPIYOR

Kırıkkaleli 70 yaşındaki Yılmaz Sevindim yaptığı sanatla herkesin ilgisini çekiyor. ?Fiberglas? denilen sert malzemeden süs eşyası, anahtarlık ve kolye yaparak ekmek parası kazanıyor. Yaklaşık 50 yıldan bu yana bu sanatı icra ettiğini söyleyen Sevindim seyyar olarak yaptığı bu için başka illerde bir çok kesim için ekmek kapısı olduğunu söyledi. Kırıkkale?de de bu işin sevildiğini anlatan Sevindim bir kolyeyi veya anahtarlığı birkaç dakikada yaparak müşteriye teslim ediyor. Geçtiğimiz yıl bu işi Kırıkkale?de de yapmaya başladığını anlatan Sevindim yer konusunda ise oldukça sıkıntı yaşıyor.

SANATÇIYA DEĞER VERİLMİYOR

Sevindim şimdi küçük bir araba alarak sanatını icra ettiğini belirterek müşterilerin yazı konusunda her türlü isteğini yerine getiriyor. Fibergls üzerine her türlü yazı ve portreyi birkaç dakikada yazarak sanatını konuşturuyor. 1,5 lira gibi sembolik bir rakama yaptığı anahtarlıklardan günde 25-30 lira kazanan Sevindim evinin geçimini bununla sağlıyor. Bir anlamda sert mermer denilen malzemeyi şekilden şekle sokarak üzerine istenilen isim veya başka mesajları yüzlerce çeşit karakterde yazarak sanatının hakkını veren Sevindim sanata ve sanatçıya maalesef fazlaca bir değer verilmediğini söylüyor.   



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı