Ekmeğini kazanmak için 12 saat sakız çiğniyor

Ekmeğini kazanmak için 12 saat sakız çiğniyor

Sokaklarda sakız satarak geçimini sağlayan Yasin Tuncay'ın (48), en fazla müşterisi kadınlardan oluşuyor. Sabah saat 7.00'da sakız çiğneye başlayan Tuncay, akşam 19.00'da sakız çiğnemeyi bırakıyor. İlk işe başladığında sakız çiğnerken çenesinin çok yoruld

KIRIKKALE’DE KENGER SAKIZI SATAN VATANDAŞ, EKMEĞİNİ KAZANABİLMEK İÇİN 12 SAAT SAKIZ ÇİĞNİYOR

Ekmeğini kazanmak için 12 saat sakız çiğniyor

Sokaklarda sakız satarak geçimini sağlayan Yasin Tuncay’ın (48), en fazla müşterisi kadınlardan oluşuyor. Sabah saat 7.00’da sakız çiğneye başlayan Tuncay, akşam 19.00’da sakız çiğnemeyi bırakıyor. İlk işe başladığında sakız çiğnerken çenesinin çok yorulduğunu ifade eden Tuncay, zamanla çenesinin buna alıştığını belirtiyor.

GÜNDE 100 SAKIZ

Günde 100 taneye yakın sakız sattığını açıklayan Tuncay, “Sakızı paketler halinde jiletine sarılmış olarak satıyorum. Kenger sakızını bilenler alıyor. Yaşı ilerlemiş insanlar daha çok tercih ediyorlar. Bazı insanlar anılarını tazelemek için sakızı alıyor. Gençler ise, sakızı sadece merak ettikleri için alıyorlar.” dedi.

ÖMRÜ BİR HAFTAYI GEÇİYOR

Damla sakızların 2 ila 3 gün ömrünün olduğunu kenger sakızın ise, ömrünün bir haftayı geçtiğini açıklayan Tuncay, “İç Anadolu Bölgesi’nde sakızın ham maddesi bulunmuyor. Bende Erzurum’a giderek oradan getiriyorum. İç Anadolu’da fazla rağbet kalmadı. Benden değişik şehirlere giderek satış yapıyorum. Benden başka sakızı çok satan yok. Gücümün yettiği kadar sakız satışına devam edeceğim.” diye konuştu. 

YAN ETKİSİ YOK

Tuncay, şu açıklamalarda bulundu: “Kenger sakızı, dağlardaki dikensi bir bitkiden elde ediliyor. Bitkinin çevresinin eşilerek gövde kısmından kesilmek suretiyle elde edilen sütün bir müddet sonra pıhtılaşmasıyla elde edilen kenger sakızı, sıcak suda şekil verilerek satışa hazır hale getiriliyor. Kenger sakızının birçok ailenin geçim kaynağı olmasından başka birtakım yararlarının da olduğu biliniyor. Sakızın; çene gevşemesi, patlayan kulak zarının düzelmesi, safra kesesinden taş düşürme, şeker, tansiyon, kalp damarlarının gevşemesi ve hazımsızlığa iyi geldiği; iştah açıcı, dişleri temizleyici, diş etlerini kuvvetlendirici gibi olumlu etkileri bulunuyor. Tamamen doğal olan sakızın hiçbir yan etkisi bulunmuyor.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü