Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmek israfını önleme kampanyası çerçevesinde Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri Kırıkkale Fen Lisesinde seminer verdi.

İDARECİLER DE KATILDI

Düzenlenen seminere Okul Müdürü Nusret Kılıç, Fizik Öğretmeni Refik Sungurtaş, Coğrafya Öğretmeni Esma Dağ, İngilizce Öğretmeni Osman Dağaşan, Almanca Öğretmeni Özcan Güvenç ile okul öğrencileri katıldı.

ÖZEN GÖSTERİLMESİ LAZIM

Seminerin açılış konuşmasında okul müdürü Nusret Kılıç, ekmek israf etmemenin önemi üzerinde durdu. Kılıç, dünyada milyonlarca insanın açlıkla pençeleştiği bir ortamda temel besin maddemiz olan ekmeği israf etmeme noktasında azami özen göstermemiz gerektiğini ifade etti. Bizim kültürümüzde sofrada bunlun kırıntıları bile boşa harcamamak varken, ekmek israfı yapmanın anlaşılır bir şey olmadığının altını çizdi. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemiz gerektiğini belirtti.

HEM MADDİ HEM DE MANEVİ ZARAR

Daha sonra TMO yetkililerinden Semih Erbil ve Fatih Ahmet Bulan öğrencilere sunum yaptı. Yapılan sunumda; ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değerinin 1,5 milyar TL olduğu, bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebileceği, 500 km yol ve onlarca köprü yapılabileceği belirtildi.

EVDE NELER YAPILMALI

Bu kapsamda ekmek israfını önlemek için evde nelerin yapılabileceği anlatıldı. İhtiyaçtan fazla ekmek alınmaması, ekmeğin dilimlenerek tüketilmesinin israfı azaltacağı, bayatlamış ve kurumuş ekmeklerin fırında, ekmek kızartma makinesinde veya kaynamakta olan tencerenin üzerinde süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirilebileceği, bayat ekmeklerin galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde kullanılabileceği belirtildi. 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı