Ekmeğini kartondan kazanıyor

Ekmeğini kartondan kazanıyor

İŞ YOK DİYENLERE İNAT

Ekmeğini kartondan kazanıyor

Sanayi Mahallesinde yaşayan Murat Yağlı ekmeğini kâğıt toplayarak kazanıyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan genç günlük topladığı hurda kâğıtları satarak evinin geçimine destek oluyor. Murat Yağlı ?İş yok? diye boş gezenlere örnek oluyor.

İŞ YOK DİYENLERE İNAT

Sanayi Mahallesindeki gecekonduda yaşayan 38 yaşındaki Murat Yağlı, piyasada iş yok diye boş gezenlere inat sokaklarda kâğıt toplayıp para kazanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren 4 tekerlekli itmeli arabasıyla sokağa çıkan Murat Yağlı geç saatlere kadar sokaklarda gezerek hurda kâğıt topluyor. Akşamdan sonrada gecenin geç saatlerine kadar özellikle mağazaların önüne bırakılan karton kutuları toplayarak biriktiren Murat daha sonra toplu olarak satıyor.

GÜNDE 10-20 LİRA KAZANIYOR

4 tekerlekli itmeli arabasıyla sokak sakak, cadde cadde sabahtan akşama kadar gezen Murat Yağlı günde 10-20 lira kazandığını söylüyor. Topladığı kâğıtları arabası almadığı için 4 köşesine plastik borularla havale yaptığından ilginç görüntüsü ile sokaklarda dikkat çeken Murat Yağlı uzun yıllar işsiz gezdiğini belirterek bu işi seçtiğini söyledi. Akşama kadar akşamdan sonra da sabaha karşı sokağa çıktığını anlatan Murat Yağlı topladığı hurda karton ve kâğıtları biriktirerek toptan satarak evine ekmek parası kazandığını belirtti. Ekmek parası kazanmanın utanılacak bir yanının olmadığını anlatan Murat Yağlı iş yok diye boş gezenlere örnek oluyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü