EKİPLER VİRÜSÜN İZİNİ SÜRÜYOR

EKİPLER VİRÜSÜN İZİNİ SÜRÜYOR

Kırıkkale’de filyasyon ekipleri salgın tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında koronavirüsün izini sürmeye devam etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele kapsamında filyasyon ekibi sayısının artırılacağını açıkladıktan sonra sahadaki ekiplerin yoğunluğu arttı. Pandeminin başından bu yana hastalığa yakalananların evde tedavilerini gerçekleştiren filyasyon ekipleri, hastaya temas edenlerin de temas ettiklerini bularak virüsün yayılmasına karşı mücadele veriyor. Sokak kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu da filyasyon ekipleri sahadaydı.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarını görüntülendi. Ekipler, test sonucu pozitif çıkan hastaların adreslerine ulaşıp genel durumlarını değerlendirdikten sonra danışman hekimlerle görüşerek, tedavi süreçlerini planladı. Hastalara, ilaçları poşet içinde teslim edilirken bilgilendirme broşürleri de veriliyor. Filyasyon ekipleri, daha sonra pozitif hastanın temaslılarını bularak izolasyonlarını sağlayıp virüsün yayılımını önlemek için izi sürmeye devam etti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde koronavirüse karşı 81 filyasyon ekibi mücadele veriyor. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, fedakarca yapılan çalışmaların ve alınan kısıtlama önlemlerinin sonuçlarını yakın zamanda görmeye başlayacaklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımızın dikkati, filyasyon ekiplerimizin fedakarca çalışmalarıyla güzel adımlar atıldı. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler 24 saat hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza hızla ulaşıp bir an önce tedavilerinin yapılmasını amaçlıyoruz”

Salgının Türkiye'de de yayılmasının ardından iş yükü ve sorumlulukları artan sağlık personelinin fedakarca çalıştığını belirten Müdür Ağırtaş, “Kovid-19 tanısı alan ve şüphesi olan hastalarla yakın temasta bulunan sağlık çalışanları, hastalığın kendilerine bulaşmasını önlemek için tulum, önlük, maske, gözlük ve siperlikle koruyucu tedbirlerini alıyor. Özellikle hastayla temas edeceği zamanlarda tüm kişisel koruyucu ekipmanları eksiksiz bir şekilde kullanımına özen gösteriyorlar. Bunun için lütfen evlerinizde kalın. Bizler sizler için çalışıyoruz. Bu süreci inşallah hep birlikte, başarı ile atlatacağız” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ