Eğitimin temel kökü okul müdürleri

Eğitimin temel kökü okul müdürleri

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Eğitimde Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri Projesi” kapsamında gerçekleşen konferans Kültür Merkezinden yapıldı.

BİRİKİMLERİNDEN FAYDALANMA

Konferans Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve il genelinde görev yapan okul yöneticileri ile öğretmenler katıldı. Konferansta İl Milli Eğitim Müdür İsmail Çetin yaptığı konuşmada Türkiye’nin çeşitli yerlerinde üst düzey görev yapmış ve dünyanın birçok ülkesinde eğitimle ilgili çalışmalarda bulunmuş olan eğitimci Kamil Aydoğan’ın birikimlerinden faydalanacaklarına inanarak bu konferansı organize ettiklerini dile getirdi. Çetin Aydoğan ile İzmir’de birlikte de çalıştıklarını açıkladı.

ÖNEMLİ OLAN İNSAN İLİŞKİLERİDİR

“Eğitimin temel kökü okul müdürleridir” diyerek sözlerine başlayan Aydoğan, öğretmenlerinde bu ülkeye büyük katkısı olduğunu dile getirerek, yüzlerce doktor, mühendis yetiştirdiklerini bildirdi. İşini önemseyen kişinin büyük insan olduğunu nitelendiren Aydoğan, “Ben köy okulunda öğretmenim ne yapabilirim burada dersen zaten bir şey yapamazsın” örneğini verdi.

İNSANLARI KALBİ İLE YÖNETİRSİNİZ

Aydoğan, “Bilmemek hiç önemli değildir. Önemli olan insan ilişkileridir. Güler yüzlü olmamız gerekir. Bir kalp kırdın ise kıldığın namaz namaz değil der Yunus Emre kalp işi yöneticinin sır anahtarıdır. İnsanları kalbi ile yönetirsiniz. Öğretmenlerimiz eğitimcilerimiz bu ülkeye çok şey katmıştır. Bu ülke bana ne verebilir diye değil. Bu ülkeye ne verebilirim diye düşünmemiz gerekiyor. Bu toplumun en aydın, en münevver insanları öğretmenlerdir” dedi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti