Eğitimin önündeki engeller kaldırılsın

Eğitimin önündeki engeller kaldırılsın

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, 4+4+4 sisteminin geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, ?Eğitim bir insan hakkıdır. Eğitim hakkından herkesin eşit, parasız ve kendi anadilinde yararlanması sağlanmalıdır. Demokratik, laik ve bilimsel eğitimin önü

SİYASAL EĞİTİM PLANLANIYOR
Şahin yaptığı basın açıklamasında, ?4+4+4 kademeli zorunlu eğitim, Başbakanın ?Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz? söylemlerinden hemen sonra gündeme getirildi. AKP hükümeti, düzenleme ile gerçekte zorunlu eğitimin süresini arttırmaktan çok, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına paralel olarak şekillendirmek istiyor.  Düzenlemeye yönelik itirazların büyük bölümünde eğitimin dinselleştirilmesi vurguları ön plana çıkıyor. Ancak aynı düzenleme ile temel eğitimin günümüz piyasa ilişkilerine uygun hale getirilmesi öncelikli hedefler arasındadır. Eğitimde piyasalaştırma ve dinselleştirme uygulamalarının iç içe geçtiği bir ortamda 4+4+4 modeli ile eğitimi dinselleştirmenin yanı sıra, ?piyasa? değerlerini, ?rekabeti? ve ?girişimciliği? yücelten, okul-piyasa ilişkilerini ilköğretimden itibaren kuracak adımlar atılmak isteniyor. Zorunlu din dersi uygulamasına son verilmeli, farklı dil, din ve kültürlere yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmelidir?
 
EĞİTİM HAKKIMA DOKUNMA
 ?Zorunlu eğitim, bir yurttaşın belirtilen bir çağa girince, eğitim kurumlarında belli bir süre öğrenim görmesini zorunlu kılan yasal bir deyimdir. Zorunlu eğitim, devletin her vatandaşını devamla yükümlü kıldığı eğitim süresini ifade eder. Zorunlu eğitim kimi ülkelerde yalnızca ilköğretimi içine alırken, kimi ülkelerde ortaöğretim sürecini tümüyle içine aldığı bilinmektedir. İlköğretim örgün eğitimin ilk evresidir. Daha ileri eğitim kademelerinin tabanını oluşturması ve özellikle çocuğun ortaöğretimde izleyeceği programı seçmesinde oynadığı rol ve bireylerin kendilerini gerçekleştirmeleri açısından önemlidir. Eğitim politikaları, iktidarın siyasal hedefleri ve piyasa ihtiyaçlarına göre değil, bilimsel veriler, toplumsal ihtiyaçlar ve halkın talepleri gözetilerek sunulmalıdır. Eğitimde ?müşteri? bilinci değil, yurttaşlık bilinci geliştirilmelidir. Eğitim hizmetlerinin sunumunda proje temelli, piyasacı ve stratejik planlama değil, demokratik planlama yapılmalıdır? dedi.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ