"Eğitimin önemli paydaşlarından birisi de istihdam odaklı sektörlerdir"

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, mesleki eğitimde, eğitimin önemli paydaşlarından birinin de ekonomiye destek veren istihdam odaklı sektörler olduğunu söyledi.

Millî Eğitim Müdürü Aydın ve beraberinde Kırıkkale İŞKUR Müdürü Ferhat Metin, kentte hizmet veren Modalife Mobilya firmasını ziyaret etti.
Modalife Mobilya firmasının Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gökçe ile bir araya gelen il müdürleri, daha sonra fabrikanın üretim, montaj, sergi ve teknik gibi daha birçok alanlardaki atölyeleri ziyaret ederek Gökçe'nin yanı sıra çalışanlardan da bilgi aldı. Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe, ziyaretleri dolayısıyla il müdürlerine teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Müdürü Aydın, istihdama yönelik hizmet veren işletmelerin ekonominin yanı sıra eğitime de desteklerinin büyük olduğunu söyledi.
 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Eğitimin Yüzyılı'nda, mesleki eğitimin kalitesini daha da artırmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz." sözünü, her sektör ziyaretinde yinelediklerini aktaran Aydın, "Aslında bunun yansımalarını sahada rahat bir şekilde gözlemliyoruz. Mesleki eğitimin daha iyi noktalara gelmesi demek ekonominin canlanması, mesleklerin çoğalması ve nitelikli insan gücünün daha da belirginleşmesi demektir." dedi. Resmi ya da özel işletmelerin büyüdükçe istihdamın da canlı tutulduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi: “Bugün şehrimizde hizmet veren özel bir işletmemizdeki çeşitli atölyelere ziyaretler gerçekleştirdik. Buralarda çalışan kardeşlerimizin meslekleri adeta altın bilezik kıymetinde. Bir mesleğe sahip olmak ve o meslek dalında bir iş yerinde çalışarak istihdam edilmek ve dolayısıyla üreten bir birey haline gelmek çok önemli. İşte mesleki eğitimin önemi de tam burada devreye giriyor. Birçok meslek liselerimizdeki farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerimiz ayrıca mesleki eğitim merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz, beceri eğitimi, staj ve tamamlayıcı eğitim gibi kapsamlarda işletmelerde daha öğrenciyken çalışmakta, mezuniyet sonrası da işi hazır diyebileceğimiz noktaya gelmektedir. İşbirliği içinde olduğumuz sektör temsilcilerimiz sayesinde mesleki eğitimimiz her geçen gün daha da güçlenecek ve bu sayede ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine de önemli bir katkı sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda sektörlerimizle mesleki eğitim alanındaki kazanımlarımızı şehrimiz için, gençlerimiz için önemli bir katma değer olarak görüyoruz.” Aydın, mesleki becerilerin geliştirilmesi sayesinde ekonominin de canlı tutulacağını ve bu sayede iş piyasasında hareketliliğinde devam edeceğini sözlerine ekledi. Ziyarete, Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ali Güder ile Ortaöğretim Şube Müdürü Bülent İçbudak da eşlik etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız