?Eğitimin kısa filmi?

?Eğitimin kısa filmi?

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen ?Eğitimin Kısa Filmi? isimli kısa film ve animasyon gösterimi Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal salonunda düzenlenen bir programla gerçekleştirildi

YOĞUN KATILIM

Gerçekleştirilen programa Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Karaismailoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehmet Kutlu, Dekan Yardımcısı Doç.Dr Uğur Sarı ile Dekan yardımcısı ve Eğitim Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Oktay Akbaş katıldı. Dizi ve sinema oyuncusu Sezai Yeşilyurt ve Kırıkkale Atatürk İlköğretim Okulu izcilerinin de katıldığı programa üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdiler. 

 

KISA FİLM BİR ARAÇ

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Oktay Akbaş kısa filmlerin etkili bir araç olduğunu belirterek kısa filmleri eğitim amaçlı kullanmanın önemine değindi. Bu tarz projelerin eğitim dalında kullanılmasının gerek öğrenciler gerekse eğitimciler tarafından bir çok faydası olabileceğini vurgulayan Akbaş, eğitici kısa film ve animasyonların eğitim dalında bir araç olabileceğini sözlerine ekledi. Ardından Eğitim Topluluğu Başkan Yardımcısı Hidayet Savaş  Tuncal, kısa filmlerin, teknolojik imkânların fazla olduğu günümüzde milyonlarca insana ulaştığını ve bu filmlerle topluma birçok şeyin anlatılabileceğini söyleyerek kısa filmlerin yapılmasının yanında eğitimde kullanılması gerektiğini de vurguladı.

 

ETKİLİ MESAJ YOLU

 

Programa panelist olarak katılan dizi ve sinema oyuncusu Sezai Yeşilyurt kısa filmin zaman ve mekan yönünden avantajlarına değinerek verilebilecek mesaj ve öğreti için en etkili yol olduğunu belirtti. Anlatılabilecek bir sosyal konu için uzun uzadıya bir film veya dizi yerine bir küçük spotun daha etkili olabileceğini sözlerine ekleyen Yeşilyurt, ?Bir kan bağışı, bir organ bağışı yada şiddet konuları için uzun bölümlü bir dizi veya bir sinema filmi çekmek yerine bir kısa filmle çok şeyi anlatabiliriz. Zamanla yarıştığımız şu günlerde insanlara kısa zamanlarda çok şey anlatabilmek mümkündür.? dedi. Program sırasında öğrencilerle karşılıklı sohbet etme imkanı bulan Yeşilyurt,oynadığı filmlerden ve dizilerden bahsederken ?Yüzüm komik ama bu yapımcılar sürekli kötü adam oynatmakta ısrar ediyorlar? diyerek salonu kahkahalara boğdu.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Programa Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları ondört kısa film ve animasyon filmleri gösterilerek devam edildi. İzleyicilerin yaptıkları oylama sonucunda Burak Korkmaz, Yasin Kural, Kübra Kömür, İrem Akdoğan isimli öğrencilerin yapmış olduğu ?Elektrik? konulu Animasyon kısa film birinci oldu. Birinci olan filme ödülünü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Oktay Akbaş verirken, Eğitim Topluluğu Başkanı Nurullah Kereci görevini Başkan Yardımcısı Hidayet Savaş Tuncal?a devretti.  Devir teslim sırasında Dekan Yardımcısı Doç.Dr Uğur Sarı görevinin tamamlamasının onuruna Nurullah Kereci `ye teşekkür plaketi verdi. 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ