Eğitimin kalitesini artıracak bütçe istiyoruz

Eğitimin kalitesini artıracak bütçe istiyoruz

Plan ve bütçe komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçe hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim Birsen şube başkanı Oktay Sümer, bu bütçenin eğitim için yetersiz olduğunu söyledi.

EĞİTİMDEKİ AÇIK KAPATILSIN

2013 mali yılı için öngörülen merkezi yönetim bütçesinin 403 milyar 988 milyon, olduğunu ifade eden Sümer, ?Milli Eğitim Bakanlığı?na öngörülen bütçe ise 47 milyar 496 milyon 378 bin 650 liradır. Söz konusu rakam, geçen yıl MEB bütçe rakamı olan 39 milyar 169 milyon 379 bin 190 liranın yüzde 21,26 fazlasıdır? dedi.  Konu hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan Sümer, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; ?Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi tahmini milli gelirin yüzde 3,02?sine, merkezi yönetim bütçesinin yüzde 11,76?sına karşılık gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı için öngörülen 47 milyar 496 milyon 378 bin 650 liralık bütçenin 32 milyar 983 milyon lirası personel giderlerine, 5 milyar 210 milyon lirası sosyal güvenlik prim ödemelerine, 3 milyar 952 milyon lirası mal ve hizmet alımlarına, 1 milyar 368 milyon lirası cari transferlere, 3 milyar 955 milyon lirası sermaye giderlerine,  27 milyon lirası ise sermaye transferlerine ayrılmıştır.?

YATIRIMLAR ARTIRILMALI

 ?Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin merkezi bütçe içindeki payının gayrı safi yurtiçi hâsılaya oranını artırılması planını olumlu bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz. MEB bütçesi geçen yıla göre her ne kadar yüzde 21,26 artış göstermekte ve bu artışın personel giderlerine karşılık gelen oranı ortalama artışın yüzde 19,04?ü olsa da, gerek 2012 yılında öğretmenliğe atananların gerekse 2013 yılında öğretmenliğe atanacak olanların sayıları dikkate alındığında, bu artışın öğretmen maaşlarına aynı oranda yansımayacağı, hatta öğretmenleri az da olsa memnun edebilecek bir artışın bile hayata geçirilemeyeceği açıktır.?  ?Sonuç itibarıyla, bütçede eğitime ayrılan payda öngörülen oran, önceki yıllara göre artmış olsa da, yeni eğitim sistemi ile birlikte öğretmen, okul ve dersliklere duyulan ihtiyaç, eğitimde beklenen kalitenin artırılmasına dönük hedeflerin gerçekleşmesi ve öğretmenlerimizin ?eşit işe eşit ücret? politikası gereği ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesine dönük çalışmaların olması için öngörülen bütçe rakamları yeterli değildir? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti