EĞİTİME SİYASET KARIŞTIRDILAR

EĞİTİME SİYASET KARIŞTIRDILAR

Kırıkkale CHP İI Başkanı Av. Ziya Kavlak, AK Parti Milletvekili adayı Beşir Atalay?ın geçen hafta Eğitim Bir Sen?in programına katılımıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Eğitime siyaset karıştırdıklarını belirten Kavlak, durumun takipçisi olacaklarını söy

MİLLET KENDİ ANAYASASINI YAPACAK
Kırıkkale CHP İI Başkanı Av. Ziya Kavlak yaptığı yazılı açıklama da şunları ifade etti; ?29 Nisan 2011 tarihinde Beşir Atalay ve diğer AKP adayları ile İl Milli Eğitim Müdürünün de katıldığı Eğitim Bir Sen Şube başkanlığının düzenlediği "Eğitimin Sorunları" konulu toplantı tertip edilmiştir. Toplantıda söz alan AKP Milletvekili adayı Beşir Atalay, AKP iktidarı için En Büyük Sorun olan -Eğitim- sorunu ile ilgili "Seçim sonrasında yine büyük bir değişimin olacağını ve Türkiye tarihinde bir ilkin gerçekleşeceğini dile getirmiş. ?Millet kendi anayasasını yapacak? diyerek Türkiye`nin Eğitim sorunlarını seçim sorunları ile karıştırarak toplantı konusuna ne kadar vakıf olduklarını kendi söz ve davranışları ile Eğitim Bir Sen Başkanı ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü huzurunda açıkça ortaya koymuşlardır.?
 
YSK?NIN 186. KANUNUNA AYKIRI DAVARANDILAR
?Sayın Beşir Atalay, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Sayın Milli Eğitim Müdürü Yüksek Seçim Kurulu`nun 14 Mart 2011 günlü 186 Kararı ile Seçim Yasaklarından haberdar olmadıklar açıktır. Bilindiği gibi bu yasaklar partilerin fırsat eşitliği içerisinde (kamu görevlileri aracılığı ile) vatandaşların oy verme haklarını gölgeleyici her türlü davranıştan uzak tutma amacını taşımaktadır. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü Yüksek Seçim Kurulu`nun 14 Mart 2011 günlü 186 Kararının J-a,b-2 vs maddelerine bilmeyerek açıkça aykırı davrandıkları, Devletin Memurluğunun İktidarın Memurluğu olmadığını bilecek tecrübeye sahip oldukları inancındayız. AKP İktidarı, Devletin Memurlarını ve imkanlarını kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda kullanmaktan kaçınmayacaklarını alenen göstermiştir. Değerli Eğitim Bir Sen üyelerinin böyle bir haksız ve hukuka aykırı propagandaya bilerek alet olmayacaklarına biz gönülden inanıyoruz.?
 
AKP`NİN SEÇİM KAZANMA SORUNSALI
?Yoksul Kırıkkalelilerin bin bir zorlukla bir meslek sahibi olması amacıyla yetiştirdikleri çocuklarının YGS sınavında yandaşlar tarafından haklarının nasıl gasp edildiği ortada iken bahse konu toplantının konusu "Eğitim Sorunları ve YGS Şifrelerinin Nasıl Dağıtıldığı" olması gerekirdi. Fakat Eğitim Sorunları konulu toplantı nasıl AKP`nin Seçim Kazanma Sorunsalı haline geldiği CHP İl Başkanlığı olarak bizi ve tüm eğitim emekçilerini derinden üzmüştür. Bu tür Propaganda eylemleri içinde farkında olmadan bulunan Devletin Memurlarının öncelikle 657 sayılı yasaya tabi olduklarını hatırlamaları, Türkiye Demokrasi Tarihinde onlarca hükümetin gelip geçtiği, AKP iktidarının da bunlardan 60. hükümet olduğunu da unutmamaları gerektiğidir. Bu sonuçla Kırıkkale CHP İl Başkanlığı olarak AKP Hükümetinin bu türlü hukuk dışı uygulamalarına karşın sonuna kadar Kırıkkale halkı adına takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.?


hasan hüseyin
3.05.2011 22:03:48
Milli eğiştimde siyasiolarak atamaların ve kendilerinden olmayanlara şans tanımadıklarını ben bir milli eğitim çalışanı olarak çok iyi biliyoprum. en somut örneği ise belediyelerden gelereni hakkaniyet içerinde dağıtım yapılmadığı torpilliler istenildiği yerlere verildi.ihtiyaç olan kışın çamurlarla boğuşan kenar mahalelerdeki okullara 2, 3 kişi verilirken merkezde olan bir hizmetlinin yeterli olacağı ana okullarına 3, 4 kişi verilmiştir. siz basın mensupları bunu hiç bir zaman üzerinde olmadınız. ben şahsen sağ görüşlü bir kişi olmama rağmen sayın chp il başkanı ziya kavlak için oyumu chp ye vereceğim. haklısınız sayın kavlak

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız