Eğitime hazırız

Eğitime hazırız

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, ‘Uyum Eğitimi' projesi kapsamında Tınaz İlkokulu'nda birinci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Okur eğitim seviyesindeki kalitenin giderek arttığına değinerek yeni döneme hazır olduklarını söyledi.

BİREBİR İLGİLENDİ

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur beraberinde bir grup heyetle birlikte ‘Uyum Eğitimi’ projesi kapsamında Tınaz İlkokulu’nda okula başlayan öğrenciler ile bir araya geldi. Ziyarette miniklerle yakından ilgilenen Okur, Kırıkkale’de eğitim seviyesinin her geçen yıl arttığını söyledi. Sınıfları tek tek gezen Okur, öğrencilere çikolata ve şeker ikramında bulundu.

HIZLI ÇALIŞIYORUZ

Ziyaret ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Müdür Okur, “Okullarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Velilerimizi ve öğrencileri sınıflarında ziyaret ettik. Onlara hoş geldin sohbeti yaptık, okulumuzun bahçesinde bitirmek üzere olduğumuz Tınaz Anaokulunu gezdik. Şu anda okullarımız yeni eğitim ve öğretim yılına hazır durumda. Zaman zaman çalışmaları devam eden okullarımız olsa da, bu çalışmaları kısa sürede bitirmek için çalışmalarınız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

OKUL SAYIMIZ YETERLİ

Okur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Pazartesi günü tüm onarımlar bitmiş olacak. 96 yeni öğretmenimiz Kırıkkale’de göreve başlayacak. İl olarak geçen yıldan daha iyi durumdayız, hep söylüyoruz alt yapısında sıkıntı olmayan bir ilimiz. Sınıf mevcutlarımız 20-28 arasında öğrenci mevcuduna sahip. En kalabalık olduğumuz sınıf mevcutları mesleki teknik alanlarındaydı. Onları da bu yıl iki tane mesleki teknik okulumuzun da faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayı daha da düşecek.”

TAMAMEN HAZIRIZ

“İlimiz eğitim öğretim yönünden çok iyi yerlerdeyiz. Öğretmen profili konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Geçen yıla göre başarının bu yıl daha da artacağını düşünüyorum. Öğretmen görevlendirmesi ve zamanın iyi değerlendirilerek, herkesin Pazartesi günü öğretmenlerin de hazır olacak şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Ders kitaplarının dağıtılması konusunda herhangi bir sıkıntımız da bulunmuyor. Basımdan kaynaklanan sorunlar olursa da bunları da kısa sürede temin edeceğiz.”

OKUL SÜTÜNDE SORUN YOK

“Süt projesi bu yılda devam edecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile irtibat içerisindeyiz. Bu konuda da komisyonumuzu kurduk. Geçen yıl sorunsuz bir şekilde yürüttük, çocuklarımız süte alıştı ve bu yıl daha da iyi olacak. Tecrübelerimizi her yıl yansıtıyoruz, kontrollü bir şekilde. Engelli rampalarının giderilmesi konusunda çok iyi durumdayız. Biz okullarımızda yüzde 100’e yakın bir durumdayız. Engelli rampası olmayan yerlere de engelli asansörü yaptırdık. Bu asansörlerin bir anahtarı engelli velisinde, diğerinin de okul yönetiminde kalacağı şekilde.”

KILIK KIYAFETTE KARAR VELİLERİMİZİN

“Öğrencinin kılık kıyafetinin yönetmeliğinde yüzde 51 öğrencinin velisine bakılıyor. Eğer veli hangi konuda karar verirse onu öğrencisine giydirebilecek. Bu yıl uygulamanın yeni başlangıcı. Bazı öğrenciler formalı, bazı öğrenciler de velinin isteği doğrultusunda kılık kıyafet belirlemesi yapılacak. Okullarımızda da bu konuda anket yapılacak. Öğrencilerimiz ile velilerimiz kılık kıyafet konusunda özgür bir şekilde davranabilecek” dedi.

ANAOKULU İNŞAATI HAFTAYA TAMAMLANACAK

Müdür Okur, açıklamasının hemen ardından okul bahçesi içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan Tınaz Anaokulu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Okur, Kırıkkale’de anaokullarını çeşitli şekillerde yapmayı planladıklarını ve Pazartesi gününe okulun eğitime hazır hale geleceğini söyledi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti