Eğitime en fazla ödenek bizim zamanımızda oldu

Eğitime en fazla ödenek bizim zamanımızda oldu

İçme suyu temel atma töreni ve okul açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendi hükümetleri zamanında bütçeden en fazla ödeneğin eğitime ayırdıklarını söyledi. İlk olarak Keskin İlçesi’ne giden Atalay, burada içme suyu temel atma tör

EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Yapılan açılışa Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Atalay’ın eşi Yıldız Atalay, Vali Ali Kolat’ın eşi Birsen Atalay, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Barıaçık, Okulu Yapan Hüseyin Aytemiz ve vatandaşlar katıldı.  Yapılan okulu üniversite binalarından farksız olduğunu beyan eden Atalay, devlet ve millet ele ele verilerek yapılan okulları gördükçe mutlu olduğunu ifade etti.  Daha önceki hükümetlerin bütçelerinin ilk sırasını milli savunma ve güvenlik ayırdıklarını belirten Atalay, “Eğitim bizim için önemlidir. Biz geldiğimizden itibaren bütçede en fazla değer verdiğimiz alan eğitim oldu. 2002 den itibaren en fazla bütçeyi eğitime ayırdık. Halen bu şekilde devam ediyoruz.” dedi. 

 

8 PROJE TAMAMLANDI

Başkan olduktan sonra 8 tane projeyi tamamlayacakları sözü verdiklerini açıklayan Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, “Bunların sonuncusu olan Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Orta Okulu’nu açıyoruz. Şu anda çok mutluyum. İnşallah tekrar başkan olduktan sonra yeni projelerimi tamamlayacağım. Seçimlerde provokatörler olabiliyor. Sakın bunlara kulak vermeyin. Birlik ve beraberlik içinde seçime girelim.” diye konuştu. 

 

600 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Altıyız öğrencinin okulda eğitim gördüğünü açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Toplam 2 milyon 370 lira para harcandı. Bunun belediye, özel teşebbüs, valilik ve özel idare yardımcı oldu. Kırıkkale’de eğitimde ön sıralardayız. Türkiye’de 10. sırada yer alıyoruz.” Şeklide açıklama yaptı. Okulu yaptıran Hüseyin Aytemiz, Kırıkkale benim ikinci memleketim . Bu projeye rahmetli Memduh Bodur ile başladık. Şimdi ise Memduh Bağrıaçık ile bitirdik. İki Memduh’la çalışmam beni mutlu etti. Ayrıca Memduh Bodur’u öldürenlerin cezaevinde bulunması beni çok mutlu ediyor.” dedi. 

 

50 YILLIK SU SORUNU KALMAYACAK

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’nde yeni yapılan içme suyu alt yapı yenile projesi sayesinde  50 yıllık su sorunu yaşanmayacağını ifade eden Atalay, “Keskin’de ciddi bir sorun ortadan kalkacak. 2016 yılında sn erdirilmesi gereken projeyi ön palana aldık. Bu proje Haziran 2015 yılında sona erdireceğiz. “dedi.

 

KESKİN ‘İN AYRI YERİ VAR

Keskin’in kendi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Atalay, “Keskin Güç Birliği Platformu oluşturduk. Eski tarihi yapısını tekrar canlandıracağız. Merkeze 342 kişilik kız yurdu açacağız. Keskin’in daha da büyümesi için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti