Eğitime yeni soluk geliyor

Eğitime yeni soluk geliyor

DERSHANECİLİK SEKTÖRÜNÜN AMİRAL GEMİSİ ÖZEL SINAV LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

DERSHANECİLİK SEKTÖRÜNÜN AMİRAL GEMİSİ ÖZEL SINAV LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

Eğitime yeni soluk geliyor

Sınav Lisesi Müdürü Lütfi Ağırman hafta sonu basın mensuplarıyla bir araya gelerek okulları hakkında bilgi verdi.

BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Müdür Ağırman, eğitim sisteminde büyük bir değişim yaşandığını dile getirerek, ?Sistemin en önemli ayağı Dershaneler okula dönüşüyor. Böylece iyi bir eğitim almak, iyi bir üniversite kazanmak isteyen öğrenci okul ve dershane arasında zaman kaybetmeyecek. Yeni süreçte dershaneden dönüşen okullardan veli ve öğrencinin beklentisi büyüktür. Bu beklentiyi ancak Türkiye çapında deneyim sahibi, sistemli, güçlü ?marka´ kuruluşlar karşılayabilir.?

25 YILLIK DERSHANE

25 yıllık Dershane ?yayın-okul birikimiyle eğitim sektörünün ?Amiral Gemisi Sınav Liseleriyle bu dönüşüme öncülük ettiğini belirten Ağırman, ?Bütün sınav liselerinde tam gün olarak aynı hafta eğitime başlıyor. Aynı program izleniyor, aynı konular işleniyor, aynı sorular çözülüyor, aynı ödevler yapılıyor ve aynı sınavlar uygulanıyor. Unutmayın! Sınav Liseleri büyük dönüşüp hedefini yüksek tutanlar için dolu dolu bir özel okuldur. Sınav Liselerinde bir eğitim-öğretim yılı 4 dönemdir. Dersler 9. 10.ve 11.sınıflarda 7 Eylül´de 12´nci sınıflar ise 31 Ağustos´ta başlar.?

HERŞEYDE ÖNDE

Deneyimli, dinamik, eğitim ve yönetim kadrosu hakkında bilgi veren Ağırman, ?Öğretmen kadrosu yıllarca beraber çalışan uzman, deneyimli ve dinamik bir kadrosudur. Sınav Liselerinin seçkin kadrosu her öğrenciyi yakından takip eder, onlarla hakkaniyet çerçevesinde ayrıştırmadan, yarıştırmadan empati kurarak ilgilenir. Sınav Liselerinde tüm dersler, etütler, ek çalışmalar, ödev takibi ve sınavlar seçkin öğretmen-yönetici kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür. Sınav Liselerinde akademik programlar hiçbir şekilde geçiştirilemez ve eğitim disiplininden asla ödün verilmez. Devamsızlık ödev kontrolü sınav sonuçları vb. tüm süreçler yakından takip edilir ve velilerle paylaşılır. Her dönem mutlaka veli bilgilendirme toplantısı veya görüşmesi yapılır.?

EĞİTİMDE BİR NUMARA

?Başarı ve kariyer için rehberlik ve danışmanlık Sınav Lisesi´ diyen Ağırman, ?Sınav Liselerinde rehberlik ve danışman öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber, eş güdüm halinde çalışan bir danışman mentör öğretmeni vardır. Sınav Liselerinde başarı takibi, devam-devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirme rehber ve danışman öğretmenler birlikte yürütülür.?

HER TÜRLÜ İMKÂN

?Sınav Liseleri haftalık ders programında 1 saat ?Rehberlik ve danışmanlık saati´ olarak ayrılmıştır. ?Çalışma Değerlendirme Ölçeği´ başarısızlık nedenleri testi, akademik benlik kavramı ölçeği, problem tarama envanteri, sınav kaygısı ölçeği, mesleki eğitim belirleme testi gibi çalışmalar yapılır. Sınav Liselerinde ayrıca ?Verimli Çalışma Kılavuzu?, ´Sınav Sistemleri Kılavuzu?, ´Aile Kılavuzu´, ?Taban Puanlar Kılavuzu´ gibi rehberlik kitapçık ve dökümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır.?

TAM GÜN EĞİTİM

Sınav Liselerinin tam gün eğitim verdiğini dile getiren Ağırman, ?Sınav Liselerinde ders ve sınavlara tüm öğrenciler, ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır, öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre belirlenir. Mevzuatın öngördüğü gün ve saatler dışında çalışmalar ´Yetiştirme Kursu´ kapsamında yapılır ve ücretsizdir.

ZORU BAŞARIYORLAR

?Haftalık ders saatleri 34 saat okul programı 20 saat zorunlu derse etüd ?ek çalışma-deneme sınavları ve soru çöz toplam 54 saat haftalık dersler haftanın beş günü saat 09.00´da başlar 15.30´da biter.Hafta içi saat 15.45 -17.15 arası etüt ?ek çalışma ve her Cumartesi saat 09.30-12.10´da sınav uygulama saat 12.30-17.30 arası soru çözüm ek çalışma-ödev tamamlama gibi konular işlenir.?

PROGRAMLI GİDİYORLAR

Günlük, haftalık ve dönemlik ödevler ve bireysel çalışmalar hakkında bilgi veren Ağırman, ?Sınav Liselerinde yoğun programı yetiştirmek ve öğrenciler en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında bireysel çalışmalara ödevlere önem verilir. Öğrencilerin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı ?Ödev Çizelgesinde´ belirlenir. Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlak ödev kontrolü için ayrılır. Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri (miktarı artırılarak) ek çalışma saatinde tamamlatılır.?

MODÜLER KONU ANLATIMLI

Sistemli ders işlemek için modüler konu anlatımlı setler hakkında açıklamalarda bulunan Ağırman, ?Sınav Liselerinde dersler Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarıyla birlikte yıllık plana göre hazırlanmış ,´Sınav Dergisi? birikiminin okula uyarlanmış formatı alan aylık ?Modüler Konu Anlatımlı Setler´den işlenir. 9 kitaptan oluşan ?Modüllü Konu Anlatımlı Setler açık konu anlatımıyla birlikte örnek soru, çözüm ve testlerin bulunduğu aylık periyotlarla yayınlanan, kullanımı kolay kitaplardır.?

MODÜLLER SORU BANKASI SETLERİ

?Sınav Liselerinde, soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için ?Sınav Dergisi´ birikiminin okula uyarlanmış formatı olan aylık ?Modüller Soru Bankası Setleri´ kullanılır. 9 kitaptan oluşan Modüller Soru Bankası Setleri başka bir kaynağa ihtiyaç kalmayarak şekilde farklı düzey ve türlerde özgün soruların bulunduğu aylık periyotlarla yayınlanan kullanımı kolay pratik kitaplardır. Sınav Liselerinde ?Günlük Ödevler ve Bireysel Çalışmalar ?öncelikle ?Modüller Soru Bankalarından´ verilir.?

EŞ ZAMANLI OLARAK UYGULANIR

Sınav Liselerinde ?telafi sınavları´hariç tüm ?yazılı sınavlar´ve ?deneme sınavları´sınav genel merkezince hazırlanır ve Türkiye genelinde eş zamanlı olarak uygulanır. ?Yazılı Sınavlar´ öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Liselerinde Cumartesi gününün ilk 3 saati sınav uygulamaları, 4 ve 5. saati ise uygulanan sınavların analizi ve soru çözümleri için ayrılmıştır? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti