Eğitimde çıta yükselecek

Eğitimde çıta yükselecek

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), sosyal sorumluluk projesi kapsamında, işadamlarına okuma salonu yaptırma ve yaşatma projesi başattı. AGİAD Başkanı Musa Aksoy, ?Okuma salonları ile eğitimde çıta yükselecek? dedi.

5 ADET OKUMA SALONU
Kırıkkale?de toplam 5 adet okuma salonu yapılması için ön görüşmeler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Karşıya Okuma Salonu temel atama töreni gerçekleşecek.
Okuma salonlarını ihtiyaç sahibi çalışkan öğrencilerin ücretsiz olarak ders takviyesi ve etüt alabilmeleri için yaptırmayı amaçladıklarını açıklayan AGİAD Başkanı Musa Aksoy, projenin üniversiteye veya OKS?ye hazırlanmak için dershaneye gidecek imkânı olmayan yüzlerce öğrenciye başarı kapısını aralayacağını söyledi.
 
FAKİRLİK OKUMAYI ENGELLEYEMEYECEK
İlde dezavantajlı konumda bulunan yüzlerce çocuğun fakirlik, imkansızlık ve ilgisizlik gibi nedenlerle başarılı oldukları halde düzenli eğitim alamadıklarını ifade eden Aksoy, ?İmkansızlıklar içinde boğuşan bir öğrenci ile her istediğine her zaman ve kolayca ulaşabilen bir öğrencinin aynı sınava tabi tutulması büyük bir fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. İşte bu sorunu çözmek amacıyla şehrimizde okuma salonu projesi hazırladık. Hazırladığımız projemiz uygulamaya geçmesi halinde söz konusu fırsat eşitsizliği ortadan kalkacak ve çeşitli sebeplerle sınavlara hazırlanamayan, derslerine çalışacak bir ortamı mevcut olmayan öğrencilere güzel bir imkan oluşturulacaktır. ? dedi.
 
SOSYAL PROJELERE DE ÖNEM VERİLECEK
Doküman desteği sayesinde, öğrenci ders çalışmada kaynak sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Aksoy, ?Ayrıca öğrencinin durumunu görüşmek, öğrenciyi ve ailesini daha yakından tanımak için aile ziyaretleri yapılacak. Gezi ve pikniklerin yapılmasıyla öğrencilerin çevrelerini daha yakından tanımaları ve moral-motivasyonlarının üst düzeyde tutulması sağlanacak. Öğrencilerin internetten ödev ve araştırmalarını yapabilmeleri için bir bilgisayarlı kütüphane oluşturulacak. Çocuklara gazete ve dergileri takip etme alışkanlığı kazandırma ve kitabı, kitap okumayı sevdirici etkinlikler yapılacak.? diye konuştu. 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ