Eğitimde çıta yükselecek

Eğitimde çıta yükselecek

Vali Ali Kolat Gündoğdu Manas İlköğretim Okulu ve 17 Ağustos Lisesi'ni ziyaret etti. Kolat modern pansiyon imkanı ve son teknoloji ile donatılmış sınıfların eğitimde başarıyı artıracağını söyledi.

 

ÖĞRETMENLERDEN BİLGİ ALDI

İlk olarak Gündoğdu Manas İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Vali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur ve beraberindeki heyet ile birlikte sınıfları inceledi. Öğrenciler ile sohbet eden Kolat miniklerin derslerini ve öğrenim durumlarını ölçmek adına bazı sorular sordu. Sorularına tam cevap alan Kolat anasınıfı öğrencilerinin okuma ve yazma becerilerini, isimlerini tahtaya yazdırarak değerlendirdi. Kolat anasınıfı öğretmenlerinden ders programları ve okuldaki durumları hakkında bilgi aldı.

 

OYUNLAR DA DERS NİTELİĞİNDE

Özellikle anasınıfı öğrencileri ile oyunlar oynayarak vakit geçiren Kolat, miniklerin kişisel becerilerinin yön bulduğu bu yaşlarda öğretmenlerin ve ebeveynlerin daha yakın olması gerektiğini söyledi. Oyun oynayarak aslında vakit kaybetmediklerini, aksine hayata dair bulguları oyun esnasında çocuğa gösterme imkanı bulunduğunu ifade eden Kolat miniklerin oyunlarının da bir ders niteliğinde olduğunu söyledi.

 

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ SINIFLAR

Birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret eden Kolat sınıf öğretmenleri eşliğinde derslere katıldı. Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında işlenen dersleri ve ödevleri inceleyen Kolat daha sonra 17 Ağustos Lisesi’ni ziyaret etti. Kolat son teknoloji ile donatılmış sınıfların yanı sıra modern pansiyonu ile 17 Ağustos Lisesi’nin örnek teşkil ettiğini söyledi. Kolat eğitimde fiziki kalitenin artması ile birlikte başarının da artacağını ifade etti.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti