Eğitimde çağdaş yaklaşımlar

Eğitimde çağdaş yaklaşımlar

Şehrimizin ilk özel eğitim merkezi olan ve gelişime açık kadrosuyla sürekli kendini yenileyen ÖZAY ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ yine bir ilke imza attı.

HABER / FOTO: Habilhan PEHLİVANLI

SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEYEN REHABİLİTASYON MERKEZİ

Eğitim alanında çağdaş yaklaşımlarla sürekli yenilerini ekleyen ÖZAY ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ, kendi eğitimcilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü verilen seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Özel Eğitim Öğretmeni Gökhan Seylan, ?Çağdaş yaklaşımlarla yapılan eğitim, öğrencilerin daha kolay öğrenmelerini, ailelerin de daha mutlu olmalarını sağlamaktadır? dedi.

?UYGULAMALI DAVRANIŞ ANALİZİ?
?Uygulamalı Davranış Analizi? konulu seminerin uzman eğitimcisi Gökhan Seylan konuşmasına şöyle devam etti: ?Bu tür çalışmalar öğretmen arkadaşlarımızla iletişimimizi artırdığı gibi, fikir alışverişi içerisinde geçtiği için de farklı fikirler ve yaklaşımlar geliştirmemizi de sağlıyor. Tüm branşlardaki öğretmenler arasında zaten var olması gereken bu iletişim, özellikle bizim branşımızda daha da önem arz ediyor. Bizim öğrencilerimiz üzerinde bireysel eğitim verme ihtiyacı çok daha fazla. Çünkü bizim öğrencilerimiz öğrenme güçlüğü çeken ya da daha ileri seviyede engeli olan öğrenciler oldukları için birebir eğitim almak zorundalar. Toplu olarak eğitim alan normal okullardan ve bu okulların öğretmenlerinde farklı olarak bizler her bir öğrenciye yönelik farklı yaklaşımlar geliştirmek zorundayız. Bu da ancak beyin fırtınasıyla olur. Bizler ne kadar sık bir araya gelir, yeni fikirleri tartışırsak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize o kadar faydalı olabiliriz.?

ÖĞRETMENLER ÇOK İLGİLİ
Seminere katılan öğretmenlerin çok ilgili olduklarını da ifade eden Seylan, ?Arkadaşlarımız tüm konularda fikir beyan ederek farklı yaklaşımların ortaya çıkması için çabalıyorlar. Ben uzman eğitimci olarak bu durumdan çok memnun kaldım. Zira ?bir elin nesi var iki elin sesi var? prensibinden yola çıkarsak, bu yöntemle ortaya çok daha farklı fikirler çıkabiliyor? dedi.

?ÖZAY?IN ÖĞRENCİLERİ HEP BİR ADIM ÖNDE
Seminerle ilgili olarak görüşlerini aldığımız ÖZAY ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ Sorumlu Müdürü ve Özel Eğitim Öğretmeni N. Nilay Yılmaz kurum olarak bu tür çalışmalara her zaman önem verdiklerini ifade ederek, ?Bu eğitimin sonunda öğretmenlerimiz öğrenciler için daha faydalı olacaklarına tam olarak inanmaktadırlar. Bu tarz çalışmalar sonunda öğrencilerimiz okuma, yazma, matematik ve öz bakım becerilerini daha da geliştirecek ve öğrenme hızları artacaktır. Bu eğitimi alan bir kadroyla ?ÖZAY?ın öğrencileri her konuda bir adım önde olacaktır? dedi.

?ÖĞRENDİKLERİMİZ UYGULAMAYA KONULACAKTIR?
Katılımcıların çok ilgili olduğunun gözlendiği seminerle ilgili olarak görüşlerini anlatan ÖZAY ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ Özel Eğitim Öğretmeni Emre Aygün, ?Kurum olarak daha önceleri de zaman zaman düzenlediğimiz bu tarzdaki eğitimlerde olduğu gibi, bu eğitim de bize çok faydalı oldu. Bilgilerimizi tazeledik. Yeni yöntemler üzerine fikir alışverişinde bulunarak en yeni yöntemleri öğrendik. Eğitim ve video kayıtları örnekleriyle desteklenmesi de uygulama esnasındaki örnekleri görmemizi sağladı. Eğitim programının içeriği oldukça zengindi. Eğitim sırasında hiçbir şey sözde kalmadı. Eğitimlerimiz sırasında da öğrendiğimiz her yeniliği mutlaka uygulamaya koyacağız? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti