Eğitimcilerden aşureli ?Öğretmenler Günü? kutlaması

Eğitimcilerden aşureli ?Öğretmenler Günü? kutlaması

Yaptığı faaliyetlerle Kırıkkale gündeminden düşmeyen Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER), öğretmenler gününde eğitimcileri unutmadı.

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK

İl Kültür Merkezi?nde düzenlenen programda öğretmenlere aşure ikramında bulunuldu. Program süresince öğretmenler, yılın yorgunluğunu atmaya çalıştı.  Program sonunda katılımcılara plaket verildi.  Her yıl düzenledikleri Öğretmenler Günü etkinliklerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden KEDER Başkanı Hadi Yalman, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Dernek olarak eğitime katkı sağlayacak birçok faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Yalman, ?İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü ile gerçekleştirilen projeler kapsamında farklı zamanlarda 98 katılımcıyla Almanya, Danimarka, Avusturya, İspanya ve Belçika, ülkelerine gezi düzenledik. Okullarda şiddetin önlenmesi ferforje ve suça karışan çocukların rehabilitasyonu konularında çalışmalar gerçekleştirdik.? dedi.

ÜCRETSİZ KURSLAR DÜZENLENİYOR

Öğrenciler için ücretsiz kurslar düzenlediklerini açıklayan Yalman, ?Şuan devam eden İçişleri Bakanlığı?ndan desteğini aldığımız Karakeçili İlçesi?nde bulunan okuma salonunda 150 öğrenciye eğitimimiz devam etmektedir.Öte yandan  öğretmenlik mesleğini cümlelerle tarif edebiliriz.  İnsanı aydınlatma yolunda koşanlar, onların saadetleri için çırpınanlar, hayatın uçurumlu yollarında onlara el uzatanlar, kendini idrak etmiş yüce ruhlardır.

Öğretmenler, içinde yaşadıkları cemiyettin koruyucu melekleridir. Toplumu saran musibetlerle pençeleşirler. Fırtınaları göğüslerler, yangının üzerine yürür ve muhtemel sarsıntılar karşısında daima tetikte bekler dururlar.? diye konuştu. 

ÖĞRETMENLER HER GÜN HATIRLANMALI

Yalman, ideal ruh sahibi öğretmenlerin bir gün değil hergün hatırlanması temennisinde bulundu.  Programa katılmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı?nda çalışmaların gece yarılarına kadar devam ettiğini belirterek, ?Bu sene düzenlenen 4+4+4 sisteminin meyvelerini önümüzdeki yıllarda göreceğiz? dedi. Yapılan program Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol ve öğretmenler katıldı.



1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım