Eğitim-Bir-Sen iftarda buluştu

Eğitim-Bir-Sen iftarda buluştu

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer ve Yönetim Kurulu üyeleri iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar programında, gündemle ilgili açıklamalar yapan Sümer, Mısır'da ki darbecilerin adam öldürmek suçu ile yargılanması gerektiğini söyledi.

MISIR DARBESİ

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer,  gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sümer,  Mısır’da darbe yapanlarla birlikte darbecilerin atadığı kişilerin kasten adam öldürmekten yargılanması gerektiğini söyledi. Sümer, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Memur-Sen olarak, darbenin yapıldığı gün Mısır Büyükelçiliği önünde darbeyi kınamak için bir araya geldiklerini hatırlattı. Konuşmasında, darbeye tepki göstermeyen ülkeleri de eleştiren Sümer “Demokrasi için böyle bir onurlu direniş varken, çifte standardı yaşam biçimi haline getirmiş Batı, Ortadoğu’nun şımarık çocuğu İsrail ve O’nun koruyucu meleği ABD, demokrasiyi bir anda unutuverdi. Çünkü onların derdi ne Mısır, ne demokrasi, ne de Ortadoğu halklarının özgürlüğü idi. Kendi menfaatleri için dünyayı yakmaktan çekinmeyen bu şer odakları ve şerli güçler, seçimle iş başına gelmiş Mursi’nin görevden alınmasına ‘darbe’ bile diyemediler”

OYUN OYNANIYOR

“Darbecilerin göreve getirdiği sözde Mısır yönetiminin, ilk iş olarak Refah Sınır Kapısı’nı kapattıklarını göz önüne alırsak, yapılmak isteneni görür, oynanmak istenen oyunun farkına varırız” şeklinde konuştu.  Başta Mısırlı darbeciler olmak üzere, bazılarının Türkiye’nin Mısır’a olan ilgisinden rahatsız olduklarına da dikkat çeken Sümer, daha sonra şunları söyledi: “Neden ilgisiz kalalım ki; inancımız bir, tarihimiz bir, kültürümüz bir, medeniyetimiz bir. Biz, kaosu önlemek için ilgileniyoruz, sizler kaos çıkarmak için ilgileniyorsunuz. Biz demokrasiye destek için meydanlardayız, siz darbeleri ve darbecileri desteklemek için meydanlardasınız. Darbecilere tepkimiz, demokrasi sevdalılarına desteğimiz demokrasi kazanıncaya kadar devam edecek.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü