Eğitim teknolojiyle yeniden gelişiyor

Eğitim teknolojiyle yeniden gelişiyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime önemli yatırımlar yaptığını söyledi. Eğitimde çağın gerektirdiği teknolojinin kullanıldığını ve bu konuda eğitimde önemli atılımların atıldığını belirten Vali Kolat, öğrencilerin başarılı olma

HER TÜRLÜ BİLGİ PARMAĞINIZIN UCUNDA

Vali Ali Kolat, Fatih Projesi kapsamında 9`ncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı. Tabletleri çok iyi değerlendirecekleri konusunda öğütler veren Vali Kolat, “Teknolojiyi eğitimin içerisine koymaya başladık. Galiba bundan sonra bilgiye ulaşma konusunda seri olacağız. Her türlü bilgi bugünden itibaren parmaklarımızın ucunda. Müthiş bir şey bu. Bütün okullarda ki öğrencilerde sizin gibi tablet bilgisayarlarına çok yakın zamanda kavuşacaklar inşallah” dedi.

 

VALİLİĞİ VEREYİM GENÇLİĞİNİZİ ALAYIM

Sınıflarda etkileşimli tahtanın olduğunu dile getiren Vali Kolat, öğretmenlerin bu konuda eğitimlerini tamamladıklarını söyledi. Kolat, öğrencilerin yerinde olmayı çok istediğini belirterek “Gençlik çok farklı bir şey, ben her zaman gençlere şu valiliği vereyim sizlere ben de şu gençliği alayım diyorum ama kimse çıkmıyor karşıma” ifadesi sınıftakileri kahkahaya boğdu.

 

BİLGİ ÇAĞINDAYIZ

Konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ali Kolat, okullarda dağıtılan tablet bilgisayarlarla ilgili genel değerlendirmelerde bulundu.  “Tablet bilgisayarların eğitim öğretime ne gibi kolaylıklar getirmesi planlanıyor?” sorusuna Vali Kolat “Bilgi çağındayız. Dersi işlerken de materyal zenginliği içerisinde olmanız çok önemli dersi işlerken de materyal zenginliği ders araç gereçlerini en iyi şekilde anlatan teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak önemli. Bu sebeple öğrenciler daha iyi kavrayıp daha zevkle ders çalışacak” diye cevap verdi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ