Eğitim Sisteminin İçini Oydular

Eğitim Sisteminin İçini Oydular

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin AKP iktidarında Eğitim sisteminin tamamen laik eğitimden uzaklaştırılarak, tamamen çağ dışı bir eğitim haline dönüştüğünü, okullarda sanki Cami cemaatine vaaz verir gibi ders verildiğini söyledi. Şahin, Sözün özü eğit

EĞİTİM-SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI YÜKSEL ŞAHİN VE YÖNETİM  KURULU ÜYELERİ CHP İL VE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET EDEREK HAYIRLI OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU.

Eğitim Sisteminin İçini Oydular

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin AKP iktidarında Eğitim sisteminin tamamen laik eğitimden uzaklaştırılarak, tamamen çağ dışı bir eğitim haline dönüştüğünü, okullarda sanki Cami cemaatine vaaz verir gibi ders verildiğini söyledi. Şahin, “Sözün özü eğitim sistemi AKP dönemindeki kadar içi oyulmamıştı” dedi.

CHP ve MHP DAHA FAZLA İTİRAZ ETMELİYDİ

“Türkiye genelinde binlerce laik demokrat kendini eğitime adamış müdür ve müdür yardımcıları  görevinden bir şekilde alınırken yandaş sendikacılık maalesef  arttı” diyen Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Müdür ve yardımcıların atama yetkisi valiliklere verildi. Hal böyle iken  Bizler Eğitim-Sen olarak alanlara çıktığımızda işin ağırlığı parlamentoda bulunan  CHP ve MHP gibi laik ve demokrat düşünceye sahip siyasi partilere düşmesi  gerekirdi. Lakin hiç bir şekilde itirazlarla ilgili sesleri çıkmadı. 7 Haziran seçimleri Eğitimin dönüşümünün  son noktası olacaktır. Buna karşı Muhalefet partileri  özellikle CHP’nin bunu meydanlarda açık bir şekilde halka aktarması gerekir.” Şahin, İl Başkanı Ahmet Önal Merkez ilçe Başkanı Mehmet Uysal’a başarılar diledi.

LAİK VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM DİNE KARŞI OLMAK DEĞİLDİR

CHP İl Başkanı Ahmet Önal da konuşmasında, “Bizler de CHP olarak elimizden geldiğince daha fazla destek olacağız. Seçim arenasında bu karanlık eğitim  sistemini alanlarda halkımızla buluşmalarda eskisinden daha çok anlatmaya çalışacağız. Birlikte hareket etmek bizi daha güçlü kılacaktır. AKP İktidarı eğitimi allak bullak eden bir dönemdir Bu dönemde dinci kadroların Milli Eğitim Bakanlığı yönetimini ele geçirmesi tamamlandı. AKP İktidarı bizim sert dille eleştirdiğimiz eğitim sisteminin kusurlarını düzeltmek bir yana, O’nu kendi ideolojisinin merkezi yapmaya çalıştı, bunu yaparken de iyileştirmeye yönelik projelerinde önünü keserek bozulmalara neden oldu. Bizlere inanmış yurttaşlarımızla inşallah bunları birlikte aşacağız. Yaşadığımız ortamda laik ve çağdaş eğitim asla dine karşı olmak değildir. Din bireyle Allah arasında olmalıdır. Ülkenin gelişerek ilerlemesi ve Çağa uyum sağlaması tamamen laik eğitime bağlıdır” diyerek, Eğitim-Sen başkanı ve Yönetimine  birlik ve beraberlik ziyaretleri için teşekkür etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız