Eğitim sistemi değiştirilmeli

Eğitim sistemi değiştirilmeli

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 4+4+4 eğitim sisteminin olumsuz yönlerinin arttığını belirten Şahin, bu konuda hükümetin yaptığı çalışmanın başarısız olduğunu söyledi.

YILMAYACAĞIZ YIKILMAYACAĞIZ

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin yaptığı açıklamada eğitim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel yaptığı açıklamada, ? Sendikalar öncelikle üyelerine ve emekçilere karşı sorumludur. Emekçilerin ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarının korunup geliştirilmesi için mücadele eder. Aynı zamanda halkına karşı sorumluluğunun gereği olarak ülkenin demokratikleşmesini sağlamaya çalışır. Bilirler ki, ülkenin demokratikleşmesi emekçilerin haklarının gelişmesinin öncelikli yoludur. Bir yönetim ne kadar baskıcı ve otoriterse emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları da o düzeyde kötüdür.?

HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

?Bu bilinçle hareket eden KESK, üyelerinin ve kamu emekçilerinin haklarına sahip çıkarken Türkiye?nin demokratik bir ülke olması için de mücadele etmektedir. Demokrasinin gelişmesinden korkan AKP hükümeti ve yandaşları bu yüzden KESK?e saldırmakta, kendi politikalarına destek veren yandaşlarına her türlü desteği vermekten çekinmemektedir. Sesi çıkanları ve politikalarına itiraz edenleri baskı altına alarak sömürü düzeninin devam etmesini sağlamaya çalışmaktadır. Hükümete koltuk değnekliği yaparak ?sendikacılık? yapmaya çalışanlar, KESK? e bu yüzden saldırmaktadır.?

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ GERİCİ

?Eğitim Sen`in eğitimde 4+4+4 dayatmasına karşı itirazlarından, yayınladığı raporlardan ve ülke çapında veliler ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü mücadeleden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Sen`in internet sitesine okul bilgisayarlarından erişimi engelleyerek, 4+4+4 dayatmasına karşı mücadelemiz karşısında içine düştüğü çaresizliği web sayfamızı sansürleyerek göstermiştir.?

SİTEMİZ ENGELLENDİ

?İnternet sitemize erişimin engellenmesi, Bakan Dinçer`in 4+4+4 düzenlemesi ile ilgili olarak kamuoyunu yanıltıcı, tek taraflı ve suçlayıcı açıklamalarına karşı yaptığımız itirazların bir sonucudur. AKP iktidarının kendisi gibi düşünmeyenleri susturmanın yolu olarak bu tür yöntemleri son dönemde daha sık kullanmaya başlaması, ülkeyi ve Milli Eğitim Bakanlığı`nı 10 yıldır yöneten yasakçı ve sansürcü zihniyetin somut bir yansımasıdır.  Derhal bu hukuksuzluğa son verilmesi ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen?in internet sitesine erişimin açılması gerekmektedir.?

FİŞLEME İDDİASI

?Tutuklanan arkadaşlarımız, emekçilerin ve halkın insanca yaşayabileceği bir ücret ve çalışma koşulları, parasız, nitelikli ve ulaşılabilir bir eğitim ve sağlık sistemi, bu topraklarda barışın bir an önce tesis edilmesi, herkes için adalet ve demokrasi talep ettikleri için cezaevine atılmışlardır. 13 Şubat 2012 tarihinde on beş kadın yönetici ve üyemiz gözaltına alınmış, arkadaşlarımızın dokuzu mahkemece tutuklanmıştır. KESK; arkadaşlarımıza her şartta sahip çıkmaya, taleplerimizin yaşam bulması uğruna bedeli ne olursa olsun doğruları ve inandıklarını söyleyerek mücadele etmeye devam edecektir!? dedi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti